Bursa

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl Bursa’da yapılıyor

Bursa’nın ev sahipliğinde 40’ıncısı yapılacak olan 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin son hazırlık değerlendirilmesi Bursa Valiliği’nde yapıldı.

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl Bursa’da yapılıyor
12-04-2018 17:28

Vali Ä°zzettin Küçük baÅŸkanlığında yapılan deÄŸerlendirme toplantısına, ÅŸenlikle ilgili koordinatörlüÄŸü üstlenen Vali Yardımcısı Ergun Güngör, TRT Yapım Sorumlusu Süleyman Sol, TRT Yapım Yardımcısı Musa YiÄŸitoÄŸlu ile Valilik görevlileri katıldı.
Åženlik ile ilgili olarak yapılan çalışmaların son kez gözden geçirildiÄŸi toplantıda Vali Ä°zzettin Küçük, çocuklar arasında kardeÅŸlik, sevgi ve dostluk baÄŸlarını geliÅŸtirerek, onların barış içinde yaÅŸayacakları bir dünyanın oluÅŸmasına katkıda bulunmak amacıyla; TRT organizasyonuyla "TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk ÅženliÄŸi" adı altında uluslararası düzeyde bu yıl ilde düzenlenen ÅŸenlik için Bursa’nın hazır olduÄŸunu belirtti. Küçük, “Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Bursa’da kutlayacağız. Yaklaşık 40 ülkeden 600’e yakın çocuk Bursa’ya gelecek. 15 Nisan’dan itibaren Bursa ve ilçelerinde büyük bir ÅŸenlik, büyük bir bayram olacak. Halkoyunları gösterileri, müzik dinletileri, akrobasi ÅŸovlarının yanı sıra pek çok sergiler olacak. Bursa yaklaşık 10 gün 23 Nisan ve öncesi olmak üzere bir büyük ÅŸenliÄŸe, bir büyük bayrama ev sahipliÄŸi yapacak. Bu bayramı dünya çocuklarına armaÄŸan eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaÅŸlarını minnetle ve rahmetle yad ediyoruz. Onlara teÅŸekkür ediyoruz. Bütün çocukları Bursa’ya bekliyoruz, çok güzel bir hafta geçirecekler” dedi.
40. yılında, 40 ülkenin katılımı, Bursa’nın ev sahipliÄŸi ve TRT organizasyonuyla gerçekleÅŸtirilen 23 Nisan Çocuk ÅženliÄŸi, 14-30 Nisan 2018 tarihleri arasında, il merkezi ve ilçelerde çeÅŸitli etkinliklerle kutlanacak olup, “FotoÄŸraflarla 40. Yıl” Sergisi, Bursa Valisi ve Bursa belediye baÅŸkanı kabulleri, festival yürüyüÅŸü, halk konserleri, ülke sokak gösterileri, çevre gezileri, spor ve oyun etkinlikleri, Ankara kabulleri, 23 Nisan Gala Gösterisi, TRT Halkoyunları özel “Türkiye’m” gösterisi, ÅŸenlik pikniÄŸi gibi etkinlikler yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER