Bursa

Üniversiteliler Afrin kahramanlarına mektup yazdı, şehitler için fidan dikti

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Afrin’de görev yapan Türk askerlerine mektup yazarak moral verdi. Öğrenciler ayrıca şehit düşen askerler için de üniversite kampusuna fidan dikti.

Üniversiteliler Afrin kahramanlarına mektup yazdı, şehitler için fidan dikti
30-03-2018 19:35

ÖÄŸrenciler, Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda görev yapan Türk askerine moral olması için mektup yazdılar. Yaklaşık 80 öÄŸrenci tarafından yazılan mektuplar Bursa Ä°l Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Akar’a teslim edildi. Rektörlük binasının önünde mektupları Afrin’deki askerlere ulaÅŸtırmak için öÄŸrencilerin elinden alan Jandarma Yarbay Ali Akar, “GösterdiÄŸiniz bu örnek davranıştan dolayı sizlere teÅŸekkür ediyoruz. Bu mektuplarınızı Afrin’e ulaÅŸtıracağız. Askerlerimiz okurken resimlerini çekeceÄŸiz. Mektupların okunduÄŸuna dair o fotoÄŸrafları sizlere getireceÄŸiz. Bursa halkı genel olarak yaptığı ziyaretlerle bize sürekli destek vermektedir. Her gün bu tür ziyaretlerde maddi manevi bize desteklerini sunmaktadırlar. Bursa halkına da buradan teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise, böylesine önemli bir faaliyeti düzenledikleri için SaÄŸlık Hizmetleri MYO yöneticilerine ve öÄŸrencilere teÅŸekkür etti. Türkiye’nin topyekün bir mücadele verdiÄŸini belirten Rektör Yardımcısı Yüce, “Bu mücadelede tabii ki öncü birliklerimiz olarak Türk Silahlı Kuvvetler her türlü fedakârlığa katlanarak Türkiye’ye yönelmiÅŸ olan terörizm hareketlerini engellemeye çalıştılar. Bu alanda da emsali olmayan bir baÅŸarı elde etmiÅŸ bulundular. Bilhassa 18 Mart’ta Afrin’e girmiÅŸ olmasını bizi millet olarak mutlu etmiÅŸtir. Biz eÄŸitim kurumları olarak da silahlı kuvvetlerimizin yanında olduÄŸumuzu ve bu müdafaada askerlerimizle birlikte olduÄŸumuzu belirtmek amacıyla küçük de olsa bir etkinlik yaptık. Kamuoyuna taraftarlığımızı bildiriyoruz. Bu etkinlikte birinci sırada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu baÅŸarıyı kutluyor ve biran önce MehmetçiÄŸimizin saÄŸ ve salim olarak vazifesini ifa etmesini ve ailelerine dönmelerini tabi ki tercih ediyoruz. Kendilerinin her zaman yanındayız” diye konuÅŸtu.
SaÄŸlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ufuk Åžekir ise ilk kez bu yıl baÅŸlattıkları çevre bilinci dersinde Afrin’deki askerlere mektup gönderme ve fidan dikme faaliyeti planladıklarını açıkladı. Prof. Dr. Ufuk Åžekir, “ÖÄŸrencilerimiz, Afrin’de zor ÅŸartlarda kahramanca mücadele eden askerlerimizin mânen nasıl yanlarında olabiliriz düÅŸüncesiyle ders içerisinde bir çözüm yolu aramışlar. Duygularını bir mektup ile hissettirmek istediler. 200 adet fidan diktik. Yaklaşık 78 öÄŸrencimiz var. Dersin dışındaki öÄŸrencilerimizin de katkısı olduÄŸunu görüyoruz. Afrin’deki askerlerimize gösterdiÄŸimiz desteÄŸi kalıcı hale getirmek için hep birlikte fidan dikiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Anestezi Bölümü 1. sınıf öÄŸrencisi Orhan Mirza, öÄŸrenciler olarak çevre bilinci dersinde ülkemizdeki olaylar hakkında incelemeler yaptıklarını vurguladı. Türkiye’nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi Afrin harekâtına yönelik kendilerinin de bir destek vermek istediklerini kaydeden Mirza, “Askerlerimizin yanında olduÄŸumuzu ve neler hissettiÄŸimizi kâğıtlara dökerek onlara ulaÅŸtırmak istedik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER