Ekonomi

URTEB, UÜ’de Rekabet Kulübü için ilk adımı attı

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB), Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) Rekabet Kulübü kurulması için ilk adımı atarak UÜ’deki toplulukların başkanları ile bir araya geldi.

URTEB, UÜ’de Rekabet Kulübü için ilk adımı attı
29-03-2017 15:19

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji BirliÄŸi (URTEB) Genel BaÅŸkanı Ahmet Özenalp, BaÅŸkan Yardımcısı Mürsel Öztürk, Genel Sekreter Avukat Handan Özcebe, Genel Sayman Emir Turupcu ile UÜ topluluk baÅŸkanlarından Hatice Soyalp, KaÄŸan Çoban, Enes Uçak, Anıl Bayrak, UÄŸur KonaÄŸ ve Ezgi Ertunç’un katıldığı toplantıda, Rekabet Kulübü kurulmasının amaçları ve izlenilecek yol hakkında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunuldu. Vizelerin bitiminden sonra çalışmalarla ilgili yeni bir toplantı yapılması da kararlaÅŸtırıldı.

URTEB Genel BaÅŸkanı Ahmet Özenalp, programa katılan topluluk baÅŸkanlarına teÅŸekkür ederek, “Amacımız, teÅŸebbüsleri rekabet konusunda yeterli bilgiye sahip yeni nesil gençlerle donatmaktır. Rekabete dönük eÄŸitim bir gerekliliktir. Bu konuda yüksek lisans tezleri ve doktoralar mutlaka özendirilmeli, desteklenmelidir. URTEB, bu konuda üzerine düÅŸeni yapmaya hazırdır” dedi.

YENÄ° DÜNYA DÜZENÄ°NDE HER ÅžEY REKABET Ä°ÇÄ°N

Özenalp, ÅŸunları söyledi: “Ülkemiz, dünyanın birçok ülkesi ile rekabet savaşı veriyor. Bu savaşı kazanmaya sadece teknolojik geliÅŸmeler yetmez, aynı zamanda uluslararası rekabet mevzuatı dahil, rekabet etmenin tüm inceliklerini öÄŸrenmek zorundayız. Bunun yolu da bunu kavrayan yeni nesil patron ve yöneticilerin iÅŸbaşına gelmesinden geçiyor. Üniversitelerimiz rekabet dersleri ile buna katkı koymak, öÄŸrencilerimiz de rekabet toplulukları ile bu oluÅŸuma destek vermek durumundadır. Yeni dünya düzeninde her ÅŸey rekabet için. ABD’nin THY’ye uygulayacağı elektronik eÅŸya yasağının temelinde de rekabetin yattığı bir gerçek. Peki, biz ne yapacağız? Yasaklar var diye havayolu mu deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Tabii ki hayır. Kendi hava yolumuzla seyahat etmeye devam edeceÄŸiz. Sivil toplum kuruluÅŸları olarak vatandaşımızı rekabet bilinciyle bilinçlendirmek için gereken ne ise yapmaya çalışacağız. URTEB’in bu konudaki seminerleri ÅŸimdi daha bir anlam kazanmıştır. UludaÄŸ Üniversitesi’nde Rekabet Kulübü kurulması da bu nedenle çok önemlidir.”​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER