Magazin

Usta yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden usta yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına sanat camiasından isimler ve Kıral’ın sevenleri katıldı.

Usta yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı
20-07-2022 23:29

Antalya’da, geçirdiÄŸi beyin kanaması sebebiyle tedavi gördüÄŸü hastanede hayata gözlerini yuman yönetmen Erden Kıral’ın naaşı BeyoÄŸlu Atlas Sineması’nda düzenlenen törenin ardından TeÅŸvikiye Camii’ne getirildi. Türk sinemasında Kanal’, ’Bereketli Topraklar Üzerinde’ ve ’Hakkari’de Bir Mevsim’ gibi birçok önemli esere imza atan Kıral’ın cenazesine sanat camiasından isimler, dostları ve sevenleri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da cenaze namazına çelenk gönderdi. Erden Kıral’ın kızı Deniz Kıral’ın ise saÄŸlık sorunları nedeniyle cenazeye katılamadığı öÄŸrenildi.

“Çok kıymetli bir sinemacı”


Cenaze namazına katılan ünlü oyuncu Meltem Cumbul, Erden Kıral ile ilgili, “En başında, çok kıymetli bir sinemacı. Benim en sevdiÄŸim filmlerinden bir tanesi ’Hakkari’de Bir Mevsim’dir. Kendisini yirmili yaÅŸlarımda tanıdım. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, benim Altın Portakal aldığım film ’Abdülhamid DüÅŸerken’ idi ve o jüri baÅŸkanıydı. En iyi kadın oyuncu ödülü bana verildiÄŸinde ilk haberi ondan almıştım, çok da mutlu olmuÅŸtum. Üzgünüz.” ifadelerini kullandı.

“Sinemaya bir ömür vermiÅŸ çok deÄŸerli bir yönetmenimiz”


Cenaze namazına katılan bir diÄŸer isim Kerem Alışık ise, “Erden Hoca sinemaya bir ömür vermiÅŸ, ömür adamış çok deÄŸerli bir yönetmenimiz. Ulu bir çınar gibi ayakta kalmayı baÅŸarmış. Ä°ÅŸine aşına hiç acı tuz katmadan yaÅŸamış. Onuruyla, gururuyla, bu mesleÄŸi sevdasıyla hepimize sevdirmiÅŸ, Türk sinemasına çok deÄŸerli katkılarda bulunmuÅŸ bir hocamız.

Aynı zamanda Sadri Alışık Sinema Jürisinin baÅŸkanı. Sadri Alışık Ödüllerinde çok kıymetli vakitler geçirdik. Sevgimiz hep onlardan yana. Onlar gidiyor ama içimizden uÄŸurlayamıyoruz. Mekanı cennet olsun, nurlarda yatsın Ä°nÅŸallah. Hepimizin başı saÄŸ olsun” diye konuÅŸtu.


Usta yönetmen Erden Kıral’ın naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER