Bursa

Uyanık vatandaş dolandırıcıları böyle faka bastırdı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde polisin başarılı operasyonu ile dolandırıcıların kıskıvrak yakalanma anı güvenlik kameralarına yansıdı

Uyanık vatandaş dolandırıcıları böyle faka bastırdı
27-12-2018 19:40

Edinilen bilgiye göre, Gemlik’te bir vatandaşı cep telefonundan arayan dolandırıcılık ÅŸebekesinin elemanı, kendini polis memuru olarak tanıttı. Arka fonda sahte polis telsizi sesleri eÅŸliÄŸinde, önce aradığı vatandaşın ad, soyad ve adres bilgilerini doÄŸru olarak bildirerek itimat telkin etti. Daha sonra, “Hesaplarınız terör örgütü üyesi banka memurları tarafından örgütün gizli para transferlerinde kullanılıyor” diyerek vatandaÅŸa korku veren dolandırıcı, telefonu hiç kapatmadan kendisi ile sürekli irtibat halinde olması yönünde uyardı.

VatandaÅŸ karşı ataÄŸa geçti
Durumdan ÅŸüphelenen vatandaÅŸ, yanında bulunan eÅŸinin Gemlik Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri ile irtibata geçmesini saÄŸladı. Telefon dolandırıcılarına astım hastası olduÄŸunu söyleyen vatandaÅŸ, rol icabı sık sık öksürük krizlerine girerek bu sırada lavaboya gitmiÅŸ gibi yaptı. Ayrıca eÅŸine de kendi gerçek polislerle görüÅŸürken, telefonu alıp dolandırıcılara lavaboda musluktan akan su sesini dinletmesini söyledi. Dolandırıcıların kendinden ümidi kesmemeleri için söylediklerine inanmış gibi davranan vatandaÅŸ, evde arama yaptığını ve 50 adet cumhuriyet altını bulduÄŸunu söyledi. EÅŸine çok kızdığını da belirten vatandaÅŸ, çete elemanına bu durumdan kurtulmak için ne yapması gerektiÄŸini sordu.

Film senaryosu gibi
Bankadaki terör örgütü üyesi memurların yakalanması için yardımına ihtiyacı duyduklarını söyledikleri vatandaÅŸtan kredi çekmesini isteyen çete elemanları, kendisini Gemlik’te özel bir banka ÅŸubesine yönlendirdi. Evinden çıkan vatandaşı dolandırıcılık çetesinin diÄŸer elemanları göz hapsine aldı. Gemlik Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü uzman ekipleri ise, bu arada banka ÅŸubesi yetkilileri ile irtibata geçerek konu ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Bankadan 30 bin TL kredi çekmiÅŸ gibi yapan vatandaÅŸ elinde içinde gazete kağıtlarından hazırlanmış sahte para desteleri olan siyah bir naylon poÅŸet ile evinin yolunu tuttu. Vatandaşı evine gidince bu defa kendini Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcısı olarak tanıtan bir baÅŸka çete elemanı aradı. Elindeki paralara asla dokunmamasını, tüm paraların seri numaralarının kayıt altına alındığını, paralara dokunursa başının belaya gireceÄŸini belirterek göz dağı vermek suretiyle ganimeti garantiye almak istedi.

Hayali ödül verdiler
Telefondaki çete mensubu, vatandaÅŸa, operasyonun Gemlik ayağında banka ÅŸubesindeki memurların ÅŸu an itibari ile yakalandığını söyledi. Operasyonun ÅŸimdi de kendi görev yeri olan Diyarbakır’a uzandığını söyleyen sahte baÅŸsavcı, buradaki aynı bankanın terör örgütü üyesi memurlarının da yakalanması için operasyonun devam ettiÄŸini belirtti. Ä°ÅŸ birliÄŸi için devlet istihbarat üstün cesaret ödülünü almayı hak ettiÄŸini ve bu ödülün kendisine devlet töreni ile verileceÄŸi konusunda vatandaÅŸa müjde vermeyi de ihmal etmeyen piÅŸkin çete elemanı, telefonda direktiflerine devam etti.
Dolandırıcılar havadan drone destekli operasyonun baÅŸladığını ve korkmamasını söyledikleri vatandaÅŸa, evine sivil bir baÅŸ komiser yönlendirdiklerini ve gelen emniyet yetkilisinin parola olarak “bayrak” demesi ile birlikte para ve altınları teslim etmesini söylediler. Gemlik Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri vatandaşın evine çıkan tüm cadde ve sokaklarda tedbir aldı ve tüm giriÅŸ çıkışlara sivil polisler yerleÅŸtirildi. Bu arada bir sivil polisten ÅŸüphelenen dolandırıcılar, vatandaÅŸa sokak başında duran kiÅŸiyi tanıyıp tanımadığını sordular. O da ÅŸahsın apartman komÅŸusu olduÄŸunu söyleyerek dolandırıcıların ÅŸüphesini giderdi.
Dolandırıcılık ÅŸebekesi son darbeyi vurmak, altın ve paraları almak için bir baÅŸka çete elemanını vatandaşın evine gönderdi. Vatandaşın apartman kapısını açmasıyla bir süre evin önünde gezinen dolandırıcılık ÅŸebekesi üyesi daha sonra apartmana girdi. Apartmanda daire kapısında vatandaÅŸ tarafından karşılanan çete üyesi tam parolayı söylediÄŸi anda apartmana giren sivil polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Apartmana giren dolandırıcının yakalanarak emniyete götürülmesi ise apartmana ait güvenlik kameralarınca saniye saniye kayıt altına alındı. Apartman sakinleri ve sokaktan geçenlerin yaÅŸadığı panik de görüntülere yansıdı.
Çetenin diÄŸer elemanlarının yakalanması için geniÅŸ çaplı soruÅŸturma devam ediyor. (Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER