Gündem

Vanlı öğrenciler Filistin’e destek için klip çekti

Van’ın çaldıran ilçesinde bir araya gelen lise öğrencileri, israil saldırıları altında ezilen filistin’e destek için klip çekti.

Vanlı öğrenciler Filistin’e destek için klip çekti
22-10-2024 10:14

Van’ın Çaldıran ilçesinde bir araya gelen lise öğrencileri, İsrail saldırıları altında ezilen Filistin’e destek için klip çekti.


Çaldıran 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri, İsrail’in Filistin saldırılarına dikkat çekmek için klip hazırlamaya karar verdi. Filistin’e destek için kameraların karşısına geçen öğrenciler, yaşanan dramı şiirlerle anlatmaya çalıştı. Yaşananlara sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yapan öğrenciler, bu savaşın bir an evvel bitmesini istedi.


15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şükrü Hurma, Hazreti Ali’nin ‘Eğer bir zulmü engelleyemiyorsanız onu herkese duyurun’ sözünden yola çıkarak böyle bir klip hazırladıklarını belirterek, “Filistin’de yaşanan bu duruma karşı bir tepki göstermek, aynı zamanda öğrencilerde bir duyarlılık oluşturmak adına böyle bir klip hazırladık” dedi.


Klipte yer alan öğrenciler ise Filistin’de yaşananların canlarını acıttıklarını ifade ederek, Müslümanların bu yaşananların önüne geçmesi gerektiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER