Gündem

Virüslü hastadan aldığı tükürükle öldürmeye çalıştı

Adana'da oto galerici İbrahim Ünverdi, otomobil satışından elde ettiği 215 bin lirayı ofise götürmesi için çalışanı Ramazan Ç.'ye verdi...

Virüslü hastadan aldığı tükürükle öldürmeye çalıştı
29-01-2021 11:43

Adana'da geçen yıl eylül ayında oto galericilik yapan Ä°brahim Ünverdi’nin, otomobil satışından elde ettiÄŸi 215 bin TL'yi ofise götürmesi için verdiÄŸi çalışanı Ramazan Ç., parayla birlikte ortadan kayboldu. Olaydan birkaç gün sonra Ünverdi'nin ulaÅŸtığı Ramazan Ç., parayı borcu olduÄŸu tefeciye verdiÄŸini öne sürüp telefonunu kapattı. Ünverdi, baÅŸka bir personelinden, Ramazan Ç.'nin bir koronavirüs hastasından tükürük aldığını ve içeceÄŸine koymaya çalıştığını öÄŸrendi. Bu iddiaya ÅŸaşıran Ünverdi, "Ben hayatımda böyle bir öldürme tekniÄŸi görmedim" dedi.

Olayın basına yansımasının ardından Ramazan Ç.’nin daha çok sinirlendiÄŸini öne süren Ünverdi, tehdit mesajları almaya baÅŸladığını söyledi. Bunun üzerine Adana Adliyesi’ne giden Ünverdi, Ramazan Ç. hakkında ‘öldürmeye teÅŸebbüs’ ve ‘tehdit’ suçlarından ÅŸikayetçi oldu.

'SENÄ° VÄ°RÜSLE ÖLDÜREMEDÄ°M AMA KAFANA SIKACAÄžIM'

Savcılığın koruma talebi istediÄŸini söyleyen Ä°brahim Ünverdi, Ramazan Ç.’nin olayın basına yansımasıyla daha çok üstüne geldiÄŸini belirterek, "Bana, 'Seni virüsle öldüremedim. Kafana sıkacağım' ÅŸeklinde mesajlar atıyor. KeÅŸke beni virüsle öldürmeye kalkışacağına, bu dediÄŸini yapsaydı. Annem ve babamın kronik hastalığı var. Beni koronavirüs hastası yapmaya çalıştığında aileme, çevredekilere bulaÅŸtırabilirdim. Kafama sıksa, sadece ben ölürdüm. Bu kadar ÅŸeytanlık düÅŸünmeye ne gerek vardı. Durmadan beni öldüreceÄŸini söylediÄŸi mesajlar atıyor. Çok ÅŸükür koruma verdiler ve Ramazan Ç.’yi de arıyorlar. Eminim ki açtığım davadan da emsal bir karar çıkacaktır" diye konuÅŸtu.

'TÜRKÄ°YE GENELÄ°NDE BÖYLE BÄ°R DAVA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Ramazan Ç. hakkında gerekli baÅŸvuruların yapıldığını aktaran Ünverdi’nin avukatı Semih Nazik ise "Müvekkilim ve ailesi korku içerisinde. Bu davadan emsal bir karar çıkmasını bekliyoruz. Ülke genelinde bu zamana kadar böyle bir dava söz konusu olmadı. Korona hastasından alınan tükürüÄŸü, müvekkilime içirmeye çalışması öldürmeye teÅŸebbüstür. Bu nedenle kasten öldürmeye teÅŸebbüs suçlamasıyla yargılanmasını temenni ediyoruz. Tehdit mesajlarıyla ilgili de gerekli beyanlarda bulunduk ve koruma kararı aldırdık" dedi.

'KENDÄ°M VE ÇOCUKLARIMIN HAYATINDAN ENDÄ°ÅžE EDÄ°YORUM'

Olayın ardından evden dışarı çıkmaya korktuÄŸunu anlatan Ünverdi’nin eÅŸi Dilek Ünverdi de hem kendisi hem de çocuklarının hayatından endiÅŸe ettiÄŸini ifade etti. Dilek Ünverdi, "Bu adamın nereden karşımıza çıkacağını bilmiyoruz. Perdelerimiz kapalı bir ÅŸekilde oturuyoruz. Bu kiÅŸinin yakalanmasını istiyorum. Cezasını çeksin ki ben ve çocuklarım özgür bir ÅŸekilde evimizden çıkabilelim. EÅŸimi iÅŸe gönderirken hem balkondan hem de pencereden bakıyorum. Yaptığı onca ÅŸeyden sonra bize tehdit mesajları atması daha da korkuttu. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER