Bursaspor

Yalçın Cambaz Denetleme Kurulu Bağımsız Adaylığını açıkladı

Avukat Yalçın Cambaz, Bursaspor Kulübü Denetleme Kurulu Bağımsız Adaylığını açıkladı.

Yalçın Cambaz Denetleme Kurulu Bağımsız Adaylığını açıkladı
28-04-2018 15:04

Açıklama ÅŸöyle:

DeÄŸerli Bursasporlular;

Bursaspor’da yönetenlerin en büyük ÅŸansı; üzülerek belirtmek gerekirse, içerideki ve dışarıdaki muhalefetin kalitesizliÄŸi. Bu yönetenler için ÅŸans gibi görünsede Bursaspor’u mali açıdan zor duruma düÅŸürmüÅŸtür. Kalitesiz bir muhalefet, yöneteni vermiÅŸ olduÄŸu kararların saÄŸlıklı olup olmadığı konusunda düÅŸünmeye sevk etmez, hantal bir yapıyla tembelleÅŸtirir. Kaliteli bir muhalefet ise yöneteni doÄŸru kararlar almaya sevkedir. Burada bahsedilen muhalefet, Bursaspor’un muhalefeti deÄŸil, yönetenlerin Bursaspor adına aldıkları kararları sorgulayan ya da doÄŸru olmadığını düÅŸünen insanların davranışlarıdır.

Bu anlamda Bursaspor iç muhalafetinde en önemli idari organ ‘Denetim Kurulu‘dur. Ancak; ülkemizdeki tüm spor kulüplerinde olduÄŸu gibi Bursaspor’da da Denetim Kurulu’nu Yönetim Kurulundan ayırmak imkansızdır. Oysa ki; her kulübün tüzüÄŸünde DENETÄ°M KURULUNUN, YÖNETÄ°M KURULUNA KARÅžI BAÄžIMSIZ OLDUÄžU ibaresi yer almaktadır. Ancak; denetim kurulları bugüne kadar Yönetim Kurulu kararlarını onaylamaktan ya da uygulamaktan öteye gidememiÅŸtir. Kulübümüzün en büyük sorunu denetimsizlik ve gelirden kat kat fazlasıyla borçlanması iken, geçmiÅŸ dönemler denetleme kurullarının bugüne kadar en ufak bir karara karşı dahi ÅŸerh koyamaması kurulun anlamını tamamen yitirmesine sebep olmuÅŸtur. Bu zamana kadar denetim kurulları mali idari genel kurulda rapor okumaktan öte karakter ortaya koyamamıştır. Bu bir eleÅŸtiri deÄŸil durum tespitidir. Göreve gelen her yönetimin ilk icraatı Bağımsız Denetleme Firmasından, kulüp mali durumu ile ilgili rapor aldırmak olurken bunun sebebi önceki yönetimin denetim kurulu tarafından açıklanan hesaplara ve faaliyet raporlarına güvenilmemesidir. Alınan bu raporunda durum tespitinden öte bir yararı yoktur. Asıl olan kulübün zarara uÄŸramasına neden olan iÅŸlemden önce bir duruÅŸ sergilemek ve yönetenler ile istiÅŸarede bulunabilmektir.

Denetleme Kurulları bugüne kadar BaÅŸkan adayının çarÅŸaf listesinde sunulmaktaydı. Dolayısıyla; Yönetenler kendisini denetleyecek olan kurulu kendileri seçmekte ve tüzükte yazan ‘’ BAÄžIMSIZLIK’’ ibaresi sadece tüzükte kalmaktaydı. BaÅŸkan adaylarının çarÅŸaf liste ile kurulu belirleyebilmelerinin yanında, yapılan tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile Denetleme Kurullarına bağımsız adayda olunabilmesinin ve bağımsızlık ibaresinin anlam kazanmasının yolu, zor da olsa açılmış oldu. Almanya Bundesliga kulüplerinde 2000li yıllar itibari kulüp iç denetimine baÅŸlanması ve denetim kurulunun yönetenlerden tamamen bağımsız oluÅŸması ekonomik büyümelerinin ya da iflastan kurtulmaların sebebi olarak gösterilmiÅŸtir. Ä°leride tüzüÄŸümüzde bir deÄŸiÅŸiklik daha yapılarak ‘’denetim kurulu adaylarının baÅŸkan adayının çarÅŸaf listesinde verilememesi ve tamamen bağımsız adaylardan oluÅŸabileceÄŸi’’ ibaresini görmek umuduyla…

Hareket noktamız; körü körüne deÄŸil kaliteli bir muhalefet ile yönetenleri diri tutmak, doÄŸru aksiyonlar almaya kendilerini yöneltmektir.

Amacımız ise; çapraz kontrol, iç ve dış denetim, daha fazla hata yapma ÅŸansı bulunmayan kulübümüz için hiçbir taviz vermeden mali disiplin ,gider kontrolü ,güncel gerçeklere uygun bütçe ve bütçeye baÄŸlılık konusunda yönetenler ile Bursaspor Menfaatleri adına istiÅŸarede bulunmaktır.

SAYGILARIMLA

Denetleme Kurulu Bağımsız Adayı

Yalçın Cambaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER