YaÅŸam

Yalnız demiryolu işçisi İbrahim Çivici'ye tatil müjdesi

Sosyal medyada 'yalnız' demiryolu işçisi için kampanya düzenlendi ve 80 bini aşkın imza toplandı. İbrahim Çivici'ye beklediği tatil haberi Fatih Belediyesi'nden geldi.

Yalnız demiryolu işçisi İbrahim Çivici'ye tatil müjdesi
06-11-2015 21:03

Aydın'ın Nazilli ilçesinde her gün 15 kilometre yürüyerek rayların güvenliÄŸini saÄŸlayan ve bu iÅŸi yirmi yıldır kesintisiz bir ÅŸekilde yapan, demiryolu iÅŸçisi Ä°brahim Çivici'nin "Denize veya sahil kenarına bir yere 20 yıldır gitmedim. Ailecek öyle bir yere gitmedik" sözleri Türkiye'yi derinden etkiledi. 
 

Belediyeden yapılan açıklamada, Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaÅŸayan Çivici'nin 20 yıldır TCDD çalışanı olduÄŸu ve her gün yaz kış demeden, 15 kilometrelik yol yürüyüp, rayların güvenliÄŸini saÄŸladığı bildirildi. Çivici'nin yazın kavurucu sıcakta, kışın dondurucu soÄŸukta usanmadan görevini sürdürdüÄŸü ve 20 yıldır ailesiyle tatil yapmadığı belirtilen açıklamada, "En büyük motivasyonu, yanından geçen trenlerin makinistlerinin kendisine selam vermesi ve el sallaması. Çivici, yanından selam vermeden geçip giden bir makinist olduÄŸunda da hüzünleniyor, üzülüyor" denildi.

Açıklamada, Çivici'nin bu hikayesine iliÅŸkin haberin basın yayın organlarında yer alması üzerine sosyal medyada da bir kampanya baÅŸlatıldığı anlatılarak, "Çivici'nin tatile gitmesi için açılan kampanyayı 80 bini aÅŸkın kiÅŸi imzaladı. Ä°brahim Çivici'nin 20 yıldır tatil yapamamasından da üzüntü duyan Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir'den aileye müjde geldi. Ä°brahim Çivici ve ailesi, kendi istedikleri bir tatil beldesinde tatil yapabilecek ve tüm masraflar Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir tarafından karşılanacak" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir de bir gülümsemenin, içten bir selam vermenin en basit ama en güzel iletiÅŸim ÅŸekillerinden biri olduÄŸunu vurgulayarak, kendilerinin bunu çok önemsediÄŸini, belediyenin her alanda çalışanından bunu istediÄŸini ve ekibinden vatandaÅŸa karşı özellikle güler yüzle muamele beklediÄŸini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER