Asayiş

Yangın riski nedeniyle biçerdöverle hasada zaman kısıtlaması

Manisa’nın kula ilçesinde son günlerde hububat hasadı ve yüksek sıcaklıklar dolayısıyla artan arazi ve makilik alan yangınları ile ilgili toplantı düzenlendi. Yangınlarla mücadele komisyonu üyeleri ile mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı sonrasında ikinci bir bildiriye kadar ilçeye bağlı mahallelerde 11. 00 ile 18. 00 saatleri arasında biçer döverle hububat hasadının yasaklandığı açıklandı.

Yangın riski nedeniyle biçerdöverle hasada zaman kısıtlaması
07-06-2024 10:06

Manisa’nın Kula ilçesinde son günlerde hububat hasadı ve yüksek sıcaklıklar dolayısıyla artan arazi ve makilik alan yangınları ile ilgili toplantı düzenlendi. Yangınlarla Mücadele Komisyonu üyeleri ile mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı sonrasında ikinci bir bildiriye kadar ilçeye bağlı mahallelerde 11.00 ile 18.00 saatleri arasında biçer döverle hububat hasadının yasaklandığı açıklandı.


Kula’da 1 Haziran Cumartesi gününden bu yana ardı arkasına meydana gelen yangınlar sebebiyle yüzlerce dönüm arazi küle döndü. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ve rüzgârın da etkisiyle aniden büyüyen yangınlara sadece Kula itfaiyesi ve orman ekipleri değil, Salihli ve Selendi ilçelerinden gelen takviye ekiplerin de desteğiyle müdahale edildi. Ardı arkası kesilmeyen yangınlarla ilgili Yangınlarla Mücadele Komisyonu, mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıç, Divlit Orman İşletme Şefi Cihad Yıldırım, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üstçavuş Hakan Özdemir, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Üstçavuş Serkan Salcı ve Gökçeören Karakol Komutanı Kıdemli Üstçavuş Emre Yürükaslan’ın bilgilendirmeler yaptığı toplantıda yangınların önlenmesi ve anında müdahalenin önemi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, hububat hasadıyla artan yangın riskine karşı alınacak tedbirler ve yangın söndürme konusundaki stratejiler ele alındı. İkinci bir karara kadar 11.00-18.00 saatleri hasat yasaklandı


Yapılan toplantıda mahalle muhtarlarının biçerdöverle hububat hasadı yapılması konusundaki sorular, kurum amirleri tarafından yanıtlandı. Vatandaşların kamu düzeni ve toplum yararını düşünerek kurallara uyması gerektiğini hatırlatan Kula Belediye Başkan vekili Mahmut Çalık, ikinci bir karara kadar ilçeye bağlı kırsal mahallelerde 11.00 ile 18.00 saatleri arasında biçerdöverle hububat hasadı yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER