Dünya

Yavaş yemek yediği için para cezası kesildi

İngiltere'de bir şahıs kardeşiyle yemek yemek için bir zincir restoranda gitti. Burada yemeğini yavaş yediği için akıllara zarar bir ceza alan şahıs duruma isyan etti.

Yavaş yemek yediği için para cezası kesildi
23-01-2023 12:55
23-01-2023 12:58

İngiltere'nin Cambridge şehrinde yaşanan olayda Shapour Meftah ve kardeşi deliye döndü. Kardeşiyle buluşmak için arabasıyla bir yemek restorandına giden Meftah'ın burada başına çok talihsiz bir olay geldi.

Restoranda verdiği sipariş sonrası arabasına geçen Meftah, burada kardeşini beklemeye başladı. Ancak şahıs olacaklardan habersizdi. Aradan geçen birkaç günde her şey sıradandı. Fakat bir sabah Meftah, bir park şirketinden gelen zarfı görünce çıldırdı.

YEDİĞİ EN PAHALI ÖĞÜN OLDU

Birleşik Krallık yasalarına göre 90 dakikaya kadar zincir market ve restoranların otoparkında arabanızda yemek yiyebiliyorsunuz. Gelen zarfta ise Meftah'ın bu süreyi açtığı ve ceza ödemesi gerektiği yazıyordu.

İlk cezasını 4 Ocakta yiyen Meftah diğer cezasını ise 6 Ocakta yedi. İki cezanın toplam fiyatı 100 sterline (2300 TL) ulaşırken cezanın ödenmemesi durumunda bu fiyat her hafta 2 katına çıkacak

İSYAN ETTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Meftah, etrafta herhangi bir uyarı tabelası veya yazısı görmediğini ve yasadan haberinin olmadığını öne sürerek şöyle dedi:

'Birçok yemek sipariş ettik ve aceleye getirmek istemedik. Park alanında 90 dakikanız olduğunu belirten bir işaret yoktu.'

Olayın gündem olması üzerine park şirketinden de açıklama geldi. Bir temsilci böyle bir kısıtlamanın olduğunu ve sebebinin her insanın park alanlarını kullanarak yemek yemesi olduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER