Bursa

Yemek kartı kullanmanın avantajları ve işverenler için faydaları

Yemek kartları, iş dünyasında çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için yaygın olarak kullanılan bir yan haktır.

Yemek kartı kullanmanın avantajları ve işverenler için faydaları
24-07-2024 12:59
24-07-2024 13:03

Hem çalışanlar hem de işverenler için birçok avantaj sunan bu ürünler iş yerindeki memnuniyeti ve bağlılığı artırmada önemli bir rol oynar. Yemek kartı hizmetlerinin sunduğu faydalarda genellikle bu unsur öne çıksa da birçok farklı avantajı bu hizmet ile yakalamak mümkün. Yemek kartlarının sunduğu avantajları merak edenler için tüm detaylar yazımızda buluşuyor. 

Çalışanlar İçin Yemek Kartı Kullanmanın Avantajları

Yemek kartları çalışanlara yemek desteği sunmak için tercih edilen bir üründür. Ancak yüzlerce farklı harcama noktasına sahip olan ve gelişmiş bir ödeme sistemi sunan yemek kartı hizmetleri yaşamın her noktasına dokunabilir. Çalışanlar yemek kartları sayesinde yemek ihtiyaçlarının yanı sıra market ve diğer mağazalardan farklı ihtiyaçlarını karşılayabilir. Böylece şirketlerin sunduğu yemek desteği sayesinde hayat kalitesi artar. Buna ek olarak gelişmiş teknolojilerle sunulan yemek kartı hizmetleri mobil ödeme devrimini de beraberinde getirmektedir. Çalışanlar bu hizmet ile telefonlarına indirecekleri uygulamalarla diledikleri noktada anında ödeme yapma konforuna sahip olabilir. Gelişmiş sistemlerle sunulan yemek kartları internet alışverişi gibi ihtiyaçlar için de idealdir. Tüm bunlara ek olarak yemek kartı uygulamaları çalışanların bütçe yönetimini de kolaylaştırır. Çalışanlar uygulamalar aracılığıyla geçmiş harcamalarını kontrol ederek bütçelerini rahatlıkla yönetebilir. Bu tür avantajlar yalnızca gelişmiş ve teknolojik bir harcama sistemi sunan yemek kartı markalarıyla sağlanabilmektedir.

İşverenler İçin Yemek Kartı Kullanmanın Avantajları

Yemek kartları çalışanlarının yanı sıra işverenlere de avantaj sunan bir hizmettir. Bu avantajların başında operasyonel yönetim kolaylığı gelmektedir. Yemek kartı hizmetleriyle çalışanların yemek hakları pratik bir şekilde tanımlanabilir. Nakit para veya yemek fişi gibi geleneksel yöntemlerle uğraşmak yerine yemek kartları ile daha hızlı ve pratik bir şekilde ödeme yapılabilir. Bu avantaj şirketlerin gider yönetimini minimum eforla gerçekleştirmelerini sağlar. Buna ek olarak yemek kartlarıyla sunulan vergi avantajı da şirketler için büyük bir artıdır. Şirketler personel yemek giderleri ni bu hizmetlerle sağladığı takdirde %100’e varan vergi avantajlarından yararlanabilir. Bu da işverenlerin giderlerinin düşmesi demektir. 

Tüm bunlara ek olarak temel bir yan hak olan yemek kartı çalışan motivasyonu için de oldukça önemlidir. Şirketler düşük maliyetlerle ve yüksek hizmet kalitesiyle aldıkları yemek kartı hizmeti sayesinde çalışan motivasyonunu destekleyebilir. Çünkü yemek kartları çalışanların hayat kalitelerini artıran uygulamalardır. Şirketler çalışan bağlılığını koruması ve daha verimli bir çalışma ortamı yaratabilmesi için de yemek kartı hizmetlerinden yararlanabilir. 

Yemek Kartı Hizmeti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan yemek kartı avantajlarıyla mutlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratılabilir. Ancak seçilen yemek kartı hizmetinin bazı kriterleri karşılaması gerekir. Konforlu, hesaplı ve kaliteli bir yemek kartı hizmeti seçimi yapmak için işte dikkat edilmesi gerekenler:

  • Anlaşmalı Harcama Noktaları: Yemek kartı seçerken anlaşmalı harcama noktası ağının geniş ve çeşitli olduğundan emin olunmalıdır.
  • Yüklenen Tutar: Yemek kartına yüklenen tutarın, çalışanlarınızın öğle yemeği için ortalama harcamalarını karşıladığından emin olunmalıdır.
  • Ek Özellikler: Bazı yemek kartları ek özellikler ve fırsatlar sunmaktadır. Örneğin, bazı kartlarda ek indirimler, kampanyalar ve puanlar bulunabilir. Bu tür avantajlar sunan kartlar çalışan mutluluğu için daha avantajlarıdır. 
  • Ücretler: Yemek kartı seçiminde, kartın ücretleri ve komisyon gibi mali kriterler karşılaştırılmalıdır. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER