Bursa

Yeni sistem para üstü vermiyor...

Metro istasyonlarında yeni hizmete giren kioskların (otomatik satış) para üstü vermemesi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Yeni sistem para üstü vermiyor...
11-01-2016 14:10

Müzekker SUBAŞI/BURSA.COM

BURULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan BURSARAY bilet gişelerinin kapatılacağı tarih olan 15 Ocak'a sayılı günler kala kiosklardan (otomatik satış noktaları) Bu-Kart'larına dolum yapan vatandaşları bir süpriz bekliyor. Şu anda gişelerden Bu-Kart'lara en az 5 TL'lik dolum yapılabiliyor. Örneğin gişe görevlisine 20 TL verirseniz ve kartınıza 5 TL'lik bir alım yapmak isityorsanız para üstü olarak 15 TL'yi geri alabiliyosunuz.

Kiokslardan (otomatik satış noktaları) yapacağınız kontör dolum işlemlerinde ise ne kadar paranız varsa tamamıyla alım yapmak zorunda kalıyorsunuz. Mesala o an üzerinizde son 50 TL'niz varsa ve metroyu kullanmak istiyorsanız ve paranızı bozdurabilecek her hangi bir yer bulamazsanız kartınıza 50 TL'lik alım yapmak zorunda kalıyorsunuz. Vatandaşlar konu ile ilgili olarak yetkilirden gereğinin yapılmasını isteyerek, "Her an yanımızda bozuk para olamayabilir. Bazen cebimizdeki bütün paramızla kartımıza dolum yapmak zorunda kalıyoruz. İstasyonlarda bulunan otomatik su makinalarından su alırsak para üstünü kuruşu kuruşuna veriyor. Otomatik satış noktaları'nda neden bu sistem yok. Yetkililerin bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını ve ileride vatandaşa daha da zor anlar yaşatabilecek bu sorunla ilgili bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER