Dünya

Yeni Zelanda'dan, Afganistan'a 3 milyon dolarlık yardım

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Nanaia Mahuta, geçtiğimiz ay Afganistan'a yaptıkları 3 milyon dolarlık yardıma ek olarak, 3 milyon dolarlık daha insani yardım sağladıklarını açıkladı.

Yeni Zelanda'dan, Afganistan'a 3 milyon dolarlık yardım
13-09-2021 14:01

Yeni Zelanda DışiÅŸleri Bakanlığının resmi internet sayfasından açıklamada bulunan Mahuta, yaptıkları insani yardımın, özellikle kadın ve çocuklara ulaÅŸtırılmak amacıyla UNICEF'e ve BileÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Nüfus Fonu'na verildiÄŸini aktardı.

Mahuta, saÄŸladıkları 3 milyon dolarlık yeni yardımın, 20 AÄŸustos 2021'de Afganistan'daki Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve BM Mülteci Ajansına ulaÅŸtırdıkları 3 milyon dolarlık yardıma ek olduÄŸunu hatırlattı.

KADINLARI VE KIZLARI ORANTISIZ ÅžEKÄ°LDE ETKÄ°LEDÄ°

BM'nin tahminlerine göre, Afganistan'da yerinden edilen çeyrek milyon insandan yüzde 80'inin kadın ve çocuklardan oluÅŸtuÄŸuna dikkati çeken Mahuta, "Krizin, kadınları ve kızları orantısız ÅŸekilde etkilediÄŸi Afganistan'da, önemli bir insani yardıma ihtiyaç var. Bugün Afganistan'da kadınların ve kızların karşı karşıya olduÄŸu tehlikeler karşısında, çok ihtiyaç duyulan insani yardım ve korumayı saÄŸlayan örgütleri desteklemek, her zamankinden daha önemli." ifadesini kullandı.

Afganistan'da yaklaşık 20 yıldır görev yapan askeri birliklerini mayıs ayından önce geri çeken Yeni Zelanda, bu ülkedeki vatandaÅŸlarının ve vizesi olan Afganların tahliyesini, Yeni Zelanda Hava Kuvvetlerine ait askeri nakliye uçaklarıyla 27 AÄŸustos'ta tamamlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER