Yaşam

YGS öncesi öğrencileri misafir etmek için sıraya girdiler

Hakkari'de de yarın düzenlenecek iki aşamalı üniversite sınavlarının ilk basamağı olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ilçelerdeki öğrenciler kente gelmeye başladı. Hakkari Belediyesi, konaklama sorunu ile karşılaşan öğrenciler için anons yaparak çağrıda bulundu. Yapılan çağrı üzerine yaklaşık 200 kişi belediye önüne gelerek barınma sorunu olan öğrencileri misafir etmek için sıraya girdi.

YGS öncesi öğrencileri misafir etmek için sıraya girdiler
12-03-2016 17:31

Hakkari'de yarın 25 sınav merkezinde düzenlenecek YGS'de 700 kişi görev alacak. Merkez, ilçe ve köylerden 8 bin 500 öğrencinin sınava gireceği kentte, Hakkari Belediyesi tarafından hizmet binası önünde stant kuruldu, kent merkezi dışından gelip kalacak yeri olmayan öğrenciler için anonslar yapıldı.

Yapılan iki ayrı anonsta, konaklama sıkıntısı çeken öğrencilerin Belediye Başkanlığı'na başvurmaları ve duyarlı vatandaşların bu öğrencileri misafir etmek için başvurmaları istendi.

Yapılan anonsları duyan Hakkarililer Belediye binası önünde toplandı. Yaklaşık 2 saat içinde 200 Hakkarili, kalacak yeri olmayan öğrencileri misafir etmek istediğini belediyeye bildirdi.

YGS adayları Şanlıurfa’da Balıklıgöl’e akın etti

 

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da, YGS’de başarılı olmak isteyen öğrenciler Balıklıgöl’de balıklara yem atıp dilek diledi, türbelerde dua etti. 



Yaın yapılacak YGS'ye girecek öğrenciler ve aileleri kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl’deki türbe ve camilere akın etti. Sabah saatlerinden itibaren dua için gelen öğrenci ve aileleri, Balıklıgöl’de yoğunluk oluşturdu. Sınavda başarılı olmak için dua eden öğrenciler ve kendilerine destek olan aileleri yanlarında getirdikleri yiyecekleri de burada bulunanlara dağıttı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER