Yaşam

Yıldırım Bayezid’in Rotary Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Yıldırım Bayezid Rotary’nin Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Ferahi Öztimur başkanlığındaki 2021-2022 döneminin Rotary Meslek Hizmet Ödülü sahipleri, Prof. Dr. Lale Karabıyık, Bülent Uğurel, Ferruh Ulukardeşler ve Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe oldu.

Yıldırım Bayezid’in Rotary Meslek Hizmet Ödülleri  sahiplerini buldu
07-02-2022 20:18

Yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşu olan Rotary’de kulüpler her yıl meslek yaşamında başarılı, topluma örnek olmuş meslek sahiplerini ödüllendiriyor. Bu kapsamda, Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü de bu yıl “Rotary Meslek Hizmet Ödülü” nü 4 ayrı isme verdi. Bademli, Muradiye, Tophane Rotary Kulüpleri’nin de içinde bulunduğu 2240. Bölge 1. Grup kulüpleri ortaklığında ilk Meslek Hizmet Ödülü’nü Prof. Dr. Lale Karabıyık’a veren Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü, diğer üç ödülü de Diş Hekimi Bülent Uğurel, Turizmci Ferruh Ulukardeşler ve Doç.Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe’ye takdim etti.

Rotary 2440. Bölge 1. Grup Kulüpleri Bademli, Muradiye, Tophane ve Yıldırım Bayezid Rotary Kulüplerinin ortak gerçekleştirdiği organizasyon Bursa Milletvekili, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın “Toplumda Cinsiyet Eşitliği Çerçevesinde Eğitimin Önemi” başlıklı sunumu ile başladı. Konuşmasında cinsiyet eşitliğinin, insan haklarının ve sosyal adaletin gereği, barışın ise vazgeçilmez önkoşulu olduğunu belirten Karabıyık, “Daha zengin, daha özgür, daha adil bir Türkiye için önce haklarını teslim etmek gereklidir; cinsiyet eşitliği gereklidir. Kalkınma ile eğitimin ilişkisini de unutmamak gerekir.Bu noktada kadınların eğitimi kritik önem taşır; çünkü eğitimin başlangıç noktası olan ailenin temeli annedir ve kadınların eğitim seviyesinin artması, yetiştirdikleri neslin ve geleceğin eğitim seviyesinin artması demektir. Bu durum, toplumsal yaşam kalitesindeki artışı beraberinde getirir. Kadına yönelik şiddet, temel hakların ve özgürlüklerinin ihlalidir. Eğitim eksikliği, ekonomik nedenler, işsizlik, toplumda kadına bakış açısı, yaşanan sosyal bozulmalar ve yasaların caydırıcılık etkisinin olmayışı, şiddetin nedenlerindendir. Türkiye’de kadınların eğitimi; bireysel gelişimi, insan hakları ve eşitlik bilincini yerleştirmesi ve kadınların kalkınması için bir önkoşul oluyor. Türkiye, kadınların istihdama ve işgücüne katılma oranı ile OECD ülkeleri arasında son sırada yer alıyor. Kadın ve erkeklerin istihdam oranları arasındaki farkın kadınların aleyhine en yüksek olduğu ülkelerden biri Türkiye’dir. Öncelikli olarak Türkiye’de kadınların iş gücüne katılımındaki düşük oranların yükseltilmesi, çalışan kadınların refah düzeyinin yükseltilmesi, kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmesi ve kadın yoksulluğunun önlenmesi hususunda yasal düzenlemeler yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Kadın alanında yapılacak çalışmaların ve politikaların hedefi, Türkiye’yi kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ülkesi haline getirmek ve kadını güçlendirmek olmalıdır.”dedi. Rotaryenlerin konuyla ilgili sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Lale Karabıyık’a konuşması sonrası 1. Grup Kulüpleri tarafından ortak Rotary Meslek Hizmet Ödülü takdim edildi.

Programın devamında Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü; 1947 doğumlu, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Almanya’da Goethe Institut mezunu olup, engin tecrübesini halen hastalarından esirgemeyenDiş Hekimi Bülent Uğurel’e, Bursa’ya turizm kimliğini kazandırmak konusunda sayısız emek vermişFerruh Ulukardeşler’e ve Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan ve geçtiğimiz yıl ABD Stanford Üniversitesi’nden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından çeşitli bilimsel etki endeksleri kullanılarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime girerek dünyanın en başarılı bilim insanları listesinde yerinialan Doç.Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe’ye Meslek Hizmet Ödüllerini verdi.

“İş ve meslek insanlarının başarıları ve topluma faydalı hizmetlerinin kamuoyuna duyurulması suretiyle farkındalık yaratmak amacıyla verilen Rotary Meslek Hizmet Ödülü, insanlığı meslekte başarının önemine ve başarılı iş insanlarının toplum için de fayda üretmeyi sosyal sorumluluk olarak benimsemesine dikkat çekmesi anlamında son derece önemli.” diyen Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü Başkanı Ferahi Öztimur, kulüpler arası iş ve güç birliği anlamında organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kulüp üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa, Rotary Kulüplerinin toplum yararına projelerinin destekçisi olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER