Bursa

Yıldırım’da atık malzemeler hediyeye dönüştü

Mine AK/BURSA. (DHA)-BURSA’da Yıldırım Belediyesi, ‘atık toplama günleri’ kapsamında 7 bin 230 kilogram eski kitap, 208 kilogram mavi kapak, 630 litre atık yağ, 200 kilogram atık pil ve 475 kilogram elektronik atık toplandı. Belediye

Yıldırım’da atık malzemeler hediyeye dönüştü
25-06-2023 11:24
25-06-2023 12:27
BURSA

Mine AK/BURSA. (DHA)-BURSA’da Yıldırım Belediyesi, ‘atık toplama günleri’ kapsamında 7 bin 230 kilogram eski kitap, 208 kilogram mavi kapak, 630 litre atık yağ, 200 kilogram atık pil ve 475 kilogram elektronik atık toplandı. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kampanyamıza katılarak destek olan hemşehrilerimize, Yıldırım ve çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldırım Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hassasiyetle yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesine tam destek veriyor. Yıldırım Belediyesi’nin, kaynakların doğru kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için hayata geçirdiği ‘Atık Toplama Günleri’ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi 22- 23 Haziran Atık Toplama günleri etkinliği kapsamında düzenlenen ‘Atığını Getir Hediyeni Götür’ kampanyasına ilçede yaşayanlar yoğun ilgi gösterdi. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda oluşturulan toplama noktalarında, 7 bin 230 kilogram eski kitap, 208 kilogram mavi kapak, 630 litre atık yağ, 200 kilogram atık pil ve 475 kilogram elektronik atık toplandı. Kampanyaya katılan vatandaşlara kahve fincanı, led ampul, matara gibi 847 hediye ve 18 bin 75 lira değerinde hediye çeki verildi.
Yıldırımlıların kampanyaya yoğun bir ilgi gösterdiğini aktaran Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çevreyi koruma ve kaynakların doğru kullanımı konusunu çok önemsiyoruz. Bu konularda farkındalık oluşturmak ve insanlarımızı teşvik etmek için etkinlikler düzenliyoruz.  Bu minvalde düzenlediğimiz ‘Atığını Getir Hediyeni Götür’ kampanyamıza destek veren katılan hemşehrilerimize, Yıldırım ve çocuklarımız adına teşekkür ediyorum “dedi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER