Bursa

Yıldırım'da kentsel dönüşümde taksit kolaylığı

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşümün önünü açarak, hak sahiplerine kolaylık sağlamak adına, daha önce 48 ay ile sınırlandırılan borçlandırma vadisini 10 yıla çıkarıyor.

Yıldırım'da kentsel dönüşümde taksit kolaylığı
06-05-2020 17:09

Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüÅŸüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. VatandaÅŸ merkezli devam eden çalışmalar kapsamında hak sahiplerinden gelen talepler doÄŸrultusunda yeni kolaylık saÄŸlanıyor. Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat mahallelerinde bulunan ve 8 etaba ayrılan 55 hektarlık M-1 bölgesinin 7. ve 8. etaplarında borçlandırma vadeleri yeniden düzenlenecek. Dünya genelinde yaÅŸanan ekonomik geliÅŸmelerin ve hak sahiplerinden gelen talepler doÄŸrultusunda böyle bir uygulamaya gidildiÄŸini aktaran Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Oktay Yılmaz, “Daha önceki borçlandırma vadesi 2 yıl ile sınırlıydı. Hak sahipleriyle devam ettiÄŸimiz uzlaÅŸma görüÅŸmelerimizde, onların dönüÅŸümden yana olduklarını gördük. Birçok konuda mutabık kalıyoruz. Ancak vatandaÅŸlarımızın yapılan takas ile ortaya çıkan farkı ödemekte zorluk çekeceklerini düÅŸündükleri için dönüÅŸüme mesafeli olduklarını müÅŸahede ettik. HemÅŸerilerimizin bizden talebi borçlandırma vadesinin uzatılmasıydı. Biz de bu talep doÄŸrultusunda yeni bir düzenleme yaptık” diye konuÅŸtu.

ÅžEHÄ°R VE Ä°NSAN KAZANACAK

Bu yeni uygulamanın vatandaÅŸların tereddütlerini ortadan kaldırarak kentsel dönüÅŸüme ivme kazandıracağını kaydeden BaÅŸkan Yılmaz, “Kentsel dönüÅŸüm çalışmalarımızı, vatandaÅŸlarımızın beklenti ve talepleri doÄŸrultusunda hem insanlarımızın hem de ÅŸehrin kazanacağı bir konseptte yürütüyoruz. Bu kapsamda 7.ve 8. etaplarda yürütülen kentsel dönüÅŸüm projesi kapsamındaki borçlandırma vadeleri; 10 bin liraya kadar 24 ay, 20 bin liraya kadar 48 ay, 30 bin liraya kadar 60 ay, 40 bin liraya kadar 80 ay, 40 bin liranın üstü olan bedellerde ise 120 ay olabilecek. Aylık taksitleri ise 300 liranın altında olmayacak. Böylece vatandaşımıza önemli bir kolaylık saÄŸlamış olacağız. Bu ödeme kolaylığı hak sahiplerinin kentsel dönüÅŸüme bakışını olumlu ölçüde etkileyerek dönüÅŸüm çalışmalarının önünü açacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER