Bursa

Yıldırım’da Eti Çocuk Tiyatrosu coşkusu

2016-2017 Kültür Sanat sezonunda dev prodüksiyonlara ev sahipliği yapan Yıldırım Belediyesi, Eti Çocuk Tiyatrosu’nu Yıldırımlı çocuklarla buluşturdu.

Yıldırım’da Eti Çocuk Tiyatrosu coşkusu
29-11-2016 17:21

Çocuk tiyatrosu denince Bursa’da akla gelen ilk kurum olan Yıldırım Belediyesi, sürpriz gösterimlerle çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için sahnelediği oyunlarla Yıldırımlı çocukların beğenisini kazanan Yıldırım Belediyesi, Eti Çocuk Tiyatrosu’nu konuk etti. Barış Manço Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca haftada 4 seans sahnelenen ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ Yıldırımlı minik sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Büyüklerin sözünden çıkmamanın ve tanınmayan kişilere karşı mesafeli olunmasının öğretildiği oyunu 2 günde yaklaşık bin 800 çocuk izledi. Eğitici olduğu kadar eğlenceli yönlerinin yanı sıra müzik ve dekoruyla farklı bir atmosfer oluşturan oyun, çocukların renkli bir yolculuğa çıkardı.

ÇOCUKLARIN SOSYAL YÖNÜNE KATKI

Yıldırım Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleriyle çocukların kişisel gelişimine sağladığı katkının önemine değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Eğitim hayatlarının yanı sıra sosyal yönlerine de hitap eden hizmetlerimizle çocuklarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Alo Tiyatro’, ‘Her Hafta Farklı Tiyatro’ ve ‘Tiyatro Terapi’ projelerimizin yanı sıra ünü ülke çapında yaygınlaşmış dev prodüksiyonlara da ev sahipliği yapıyoruz” dedi. Sahnelenen oyun çeşitliliğiyle Bursa’da benzersiz bir konumda olduklarını da vurgulayan Başkan Edebali, “Oyun çeşitliliği ve sayısı ile ünümüz artık ilçe sınırlarını aştı. Diğer ilçelerimizin yanı sıra yakın illerden de talep alıyoruz. Barış Manço Kültür Merkezi ve Adile Naşit Tiyatrosu’nda yıl boyunca düzenleyeceğimiz ücretsiz tiyatro gösterileriyle Yıldırımlı minikleri keyifli ve unutamayacakları oyunlarla buluşturacağız. İlçemizi geleceğe çocuklarımızın mutluluklarıyla taşıyacağız” diye konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER