Bursaspor

Yüksel Çolak'tan çok özel açıklamalar!

Yüksekoba İnşaat'ın sunduğu "Tribün Özel" programının canlı yayınında Bursa.com Spor Müdürü Tarık Çapçı ve Bursa.com spor yazarı Serkan Yetişmişoğlu, Bursaspor Kulübü Futbol Şubesi Sorumlusu Yüksel Çolak çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Yüksel Çolak'tan çok özel açıklamalar!
30-12-2016 15:26

İşte programda dikkat çeken ifadeler: 

Bursaspor’u çok zor durumda aldık. Ciddi anlamda borç yükü vardı. Batalla devre arasında geldiğinde  bu nedenlerden dolayı geç sözleşme imzaladı. Daha sonra Batalla bildiğiniz gibi harika katkılar yaptı. Eskişehir maçı ile de kaldığı yerden devam etti. Bursaspor Kulübü’nü kendi işin gibi yönetmen gerek yoksa işler hiç iyi gitmez. Kendi paranızı harcar gibi kulübün parasını harcarken dikkatli olmak gerekiyor.

“MENAJERLERLE DEĞİL SCOUT EKİBİMİZLE ÇALIŞMALIYIZ”

Artık transfer olayları çok farklı durumda Fransa, İtalya, Arjantin, Almanya hep buralar giden bir scout ekibimiz var. Hocamız ihtiyacı olan mevkii için scout ekibine rapor veriyor. Sonrasında ekibimiz ellerindeki portföyü hocamız ile paylaşıyor.

Şimdi inanılmaz bir kadromuz var. Merter, Batalla ve Sivok yaşı bir yere gelmiş oyuncular ancak inanılmaz karakterli oyuncular ki gençlere örnek oluyorlar. Bu tarz oyuncular Bursaspor’a çok şeyler katacak.

Menajerler için Bursaspor büyük nimet her sene 10 -15 futbolcu alıp satıyorlar. Scout ekibini kurmamızın sebebi sadece oyuncu almak değil, alınmayacak oyuncuyu da bulmaktır. Artık menajerlerin bizleri aramasında gerek yok. Scout ekibini arayıp böyle bir oyuncum var demeliler. Biz yöneticiler olarak artık bu konularla uğraşmamalıyız.

“TRANSFERDE ÇOK HATA YAPMADIK”

Sportif Direktör'ü hocamız isterse getirebiliriz. Sinan Bakış konusunda gençliğine güveniyoruz. Ciddi yerlerde B. Leverkusen’de altyapı almış bir isim kendisine güvenimiz devam ediyor. Ancak Bilal’de ise moral olarak bir çöküş oldu. Daha sonra kendisini toparlayamadı. Ben transferde çok hata yaptığımızı düşünmüyorum. Bursaspor formasını giymek için mücadele etmek gerekiyor. Hocamızın ihtiyacı olursa sportif direktör takıma getirebiliriz. Aksi bir durumda düşünmüyoruz.

Bursaspor Kulübü’ne öyle menajerler gelmiş ki elinde teşbihi ile gelen adamlar oldu. Cuenca’da sekiz menajeri vardı. Advincula’nın da dört menajeri var.

“TAKIM OYUNUMUZ GELİŞECEK”

Oyun sistemimizden hocamız da mutlu değil. Ancak elimizde Batalla, Jorquera ve Del Valle gibi skoru hemen değiştirebilecek adamlar var. Oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Transfer konusunda sağ bek arayışımız var. Serdar’ın sakatlığı hepimizi çok üzdü. Ciddi bir sağ bek arıyoruz. Bursaspor Kulübü hata yapmak istemiyor artık. Bizim olduğumuz ligde başka bir Anadolu takımı sıralamada üzerimizde olmamalı. Çok iyi bir kanat oyuncusu içinde transfer düşüncemiz var. Biz Bursaspor’un geleceğini inşa etmek istiyoruz. Nokta transfer yapmak amacındayız. Eğer Necid giderse belki forvet için bir transfer de yapabiliriz. Bu mevkide Kubilay’ı da kazanmak istiyoruz.

“HOCAMIZ ÇOK KARAKTERLİ”

Sezon başında Hamza hoca ile konuştuk. Kendi alacağında ciddi bir indirimde bulundu. Hocamız ile bir proje yaptık. Bir yola çıktık. Biz kendisini artık tanıdık. Öyle benim paramı alayım, tazminatımı alıp gideyim havasında olan bir adam değil. Ertuğrul Sağlam’ı nasıl gönderdik? Şenol hoca ile nasıl yollarımızı ayırdık? Futbolcularımızın bir tek  Kasım ve Aralık ayı ödemeleri gecikti. Hiçbir oyuncumuz bize para konusunda sıkıntı çıkartmadı. Tüm oyuncularımız bu konuda tatminkar.

“BAŞARI KISTASLARINI DOLDURUYORUZ”

Bir takımın başarısı sportif, ekonomik ve idari olarak ölçülür. Biz devre arasını 27 puan ile bitirdik. Ekonomiyi de düzeltiyoruz. Kupada da bir sıkıntımız yok. Biz bu gruptan lider çıkarız. Bursastore’da iyi çalışmalar yapıyoruz. Benzinlik ruhsatı almaya çalışıyoruz. Bir yer daha almaya çalışıyoruz. Kulübe 100 Bin lira kredi vermiyorlardı. Şimdi bize 100 Milyon Lira kredi veriyorlar. Başkanımız Ali Ay saat 11:00’de kulübe geliyor. Sırf Bursaspor’a mal varlığı kazandırmak için çalışıyor. Ankara’ya gidiyoruz. Ali Ay kendi işleri için gitti diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kulüp için her şeyi yapmaya çalışıyoruz.

“BİZE İNANIN”

Bizler bunlara üzülüyoruz.  Biz 105 Milyon Liralık faizden kulübü kurtardık. Ciddi anlamda siyasi destek aldık. Ana parası ile bu rakam 175 Milyon Liraydı ki kendi şirketimiz gibi yönetemezsek Bursaspor batar… Ben kendime nasıl kredi alıyorsam kulübüme de öyle almalıyım. Bursaspor’un dünü, yarını yoktu. Bursaspor’un iyisi neyse biz onu yapmak zorundayız. Eskiden küme düşmemeye oynardık. Şimdi hedeflere oynamaya başladık. Allah razı olsun rahmetli başkanımızdan…

“SPONSORLUK KONULARINDA ÇALIŞIYORUZ”

Timsah Arena isim hakkı konusunda ülkenin sıkıntılarından dolayı gelişme alamadık. Stadın isim hakkı ile ilgili başkanımız ciddi anlamda çalışıyor. Daha fazla açıklama yapama bu konuda basına yansımasını pek istemiyoruz.

“PABLO GERÇEK BİR EFSANE”

Pablo gerçekten inanılmaz bir insan ve futbolcu… Hocayı da seviyor. Takımı da seviyor. Pablo gençlerle de oturup çay içiyor. Tecrübeliler ile de oturuyor. Ben bazen üzgün gördüğümde soruyorum. Keyfin mi yok dediğimde “Ben bu takımın kaptanıyım. Tüm camiayı mutlu etmek istiyorum.” diye konuşuyor. Kendisi takımı ve hocayı seviyor.  

“TRANSFER İÇİN GİZLİ ÇALIŞIYORUZ”

Transfer konularını saklamak zorunda kalıyoruz. İlgilendiğimiz bir oyuncu ortaya çıkınca kulübü fiyatını yükseltiyor. Bu nedenle biraz gizli kalmasını istiyoruz. Dışardan baktığınızda da Bursaspor büyük bir camia ve gelmek isteyen bir çok oyuncu var. Bana ‘oynarsam para verin yeter ki Bursaspor’a geleyim diyen futbolcular var.”   

“MAKAM DEĞİL HİZMET ETMEK ÖNEMLİ”

Benim için Bursaspor’da yöneticilik yapmak Türkiye Cumhuriyeti’nde Bakanlık yapmak gibi bir şey oldu. Benim daha başka bir hedefim yok. Eğer Bursaspor’a bir şeyler katabiliyorsam ne ala ama edemiyorsam kenara çekilirim. Benim başkanlık gibi bir hedefim de yok. Hizmet etmenin kıdemi olmaz.  

“STADYUMDA EKSİKLERİMİZ VAR!”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çok teşekkür etmek lazım. Diğer şehirlerdeki stadların yanında bizim stadımız muhteşem bir konumda bulunuyor. Ciddi anlamda eksiklerimiz de var. Ancak bu sadece Altepe’nin suçu değil. Çalışan firmalar hep istifa etti. Eksiklerimizi yavaş yavaş yapmaya çalışıyoruz.

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER