YaÅŸam

Yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu üzüntüden öldü

İngiltere'de kimliği belirsiz kişilerce yuvası dağıtılan ve henüz yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu, üzüntüden öldü.

Yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu üzüntüden öldü
22-06-2020 20:18

Ä°ngiltere Bolton'da, kuÅŸların yumurtalarını bıraktığı bölgeye giden bir grup genç, bölgede yaÅŸayan bir kuÄŸunun yumurtalarına taÅŸ ve tuÄŸla fırlattı. Yerel basının haberine göre, Manchester Kanalı'nın yanındaki altı yavrudan sadece üçü hayatta kalabildi.

Sputnik'in aktardığına göre KuÄŸuyu ve yavrularını gözlemleyen vahÅŸi yaÅŸam aktivistleri, yavruların ölmesinin ardından anne kuÄŸunun da üzüntüden hayatını kaybettiÄŸini belirtti.

"KALP KIRIKLIÄžINDAN ÖLDÜ"

Erkek kuÄŸunun yaklaşık iki hafta önce stres nedeniyle yuvasını terk ettiÄŸini söyleyen Sam Woodrow "Söylenecek çok fazla ÅŸey yok, ne yazık ki eÅŸinin de stres nedeniyle yuvadan uzaklaÅŸmasıyla birlikte diÅŸi kuÄŸu kalp kırıklığından öldü" diye konuÅŸtu.

EŞİ TARAFINDAN TERK EDİLDİ

Olayın gerçekleÅŸtiÄŸi semtte yaÅŸayan Michael Mason, bölge sakinlerinin oluÅŸturduÄŸu Facebook grubunda "Bunu post etmekten dolayı çok üzgünüm. KuÄŸunun son durumuyla ilgili size bilgi vermek istiyorum. Altı yavru bekleyen kuÄŸunun yumurtalarından üçü gençler tarafından yok edildi. Daha sonra köpek tarafından taciz edilince iki yumurtası daha öldü ve yalnızca tek bir yumurta kaldı. EÅŸi tarafından da terk edilen diÅŸi kuÄŸu, bu sabah yuvasında ölü bulundu. 12 haftadır geliÅŸimlerini izliyordum, çok üzgünüm" dedi.

OLAY ARAÅžTIRILIYOR

Hayvan hakları alanında çalışan RSPCA adlı kuruluÅŸtan bir sözcü, konuyla ilgili "YaÅŸanan üzücü olayı araÅŸtırıyoruz ve bilgi sahibi olanların bize ulaÅŸmasını istiyoruz. KuÄŸular ve yavruları vahÅŸi yaÅŸam ve kırsal bölge ile ilgili kanunlarla korunma altındadır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER