Dünya

Yunanistan cephesinden Türkiye ve AB'ye kritik çağrı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ardından Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi de mülteci sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan cephesinden Türkiye ve AB'ye kritik çağrı
04-10-2021 23:12

Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis'in ardından Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi de mülteci sorununa iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Alman Welt gazetesine konuÅŸan Mitarachi, Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) Türkiye’ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiÄŸi sözleri tutması gerektiÄŸini belirtirti.

Carolina Druten'in sorularını yanıtlayan Yunan bakan 'mülteci mutabakatına hem Ankara ve hem de Avrupa saygı göstermelidir' dedi.

GeçtiÄŸimiz hafta Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis, göç krizinin yönetiminde Türkiye'nin oynadığı rolün önemli olduÄŸunu kaydetmiÅŸ ve ÅŸu ifadeleri kullanmıştı;

'Göç sorununun yönetiminde Türkiye’nin oynadığı önemli rolü hep açık bir ÅŸekilde ifade ettim, bu nedenle Avrupa’ya Türkiye ile yapıcı bir ÅŸekilde çalışması için ısrar ediyorum.'

Türkiye ile AB arasında 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı sonrasında Ege üzerinden sığınmacı geçiÅŸleri büyük ölçüde azalmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER