Bursa

​Bursa Barosu Başkanı Av. Altun: “Türkülerle yeniden bir olduk, birlik olduk"

Bursa Barosu Türk Halk Müziği Korosu, bir yıl aradan sonra verdiği konserle izleyenlerin gönül telini titretti, hareketli türkülerle de coşturdu. Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, “Hemen hemen her yöreden türkülerle yeniden bir olduk, birlik olduk” dedi.

​Bursa Barosu Başkanı Av. Altun: “Türkülerle yeniden bir olduk, birlik olduk
10-04-2019 16:55

Yaşar Kemal Alim şefliğinde sahne alan Bursa Barosu Türk Halk Müziği Korosu, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da birbirinden güzel türkülerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Çoğunluğu avukat olan korist ve solistler performanslarıyla büyüledi.

Konser sonunda Şef Yaşar Kemal Alim’e çiçek veren Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, bir konuşma yaptı. Karadeniz’den Ege’ye, Ege’den Marmara’ya, Doğu Anadolu’dan İç Anadolu’ya Trakya’ya kadar her bölgeden, deyişler, maniler, türkülerle kucaklaştıklarını söyleyen Altun şöyle devam etti:

“Zaten Türkiye bu. Siz suyu topraktan, toprağı vatandan ayırabilir misiniz? İnsanı insandan ayırabilir misiniz? Et tırnaktan ayrılır mı? Bugün burada ayrılmayacağını gördük. Bir Urfa türküsü dinlemeden ömür geçer mi? Bir Burdur türküsü, Ege türküsü dinlemeden, oynamadan, Karadeniz’in coşkun dalgalarında coşmadan ömür geçer mi? Ama bize geçirtmeye çalışıyorlar. Bizi bölmeye, aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Kanmayın lütfen! Bizler komşuyuz. Arkadaşız, yurttaşız. Anadolu’nun bu topraklarında binlerce yıldır yaşıyoruz. Hep birlikte Türk ulusunu oluşturan birer parçayız ve birer insanız ve bizi bölemeyecekler.

Geçtiğimiz hafta bir seçim gerçekleşti ve bitti. Kısaca maç bitti. Bundan sonra şampiyonları alkışlamak düşer bize. Federasyonun yapacağı sadece bir tescilden ibarettir. Şampiyonlarımızı alkışlayalım ve her şeyi geride bırakalım. Son olarak, türkünün şampiyonları da karşınızda. Hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER