Gündem

‘Buldan Çetesi’ olarak bilinen araç dolandırıcıları yakalandı

Antalyalı bir vatandaşı ’sazan balığı’ yedirerek dolandıran çetenin yaklaşık 50’nin üzerinde kişiyi farklı yöntemlerle mağdur ettiği ortaya çıktı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ‘Buldan Çetesi’ne üye oldukları iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alındı.

‘Buldan Çetesi’ olarak bilinen araç dolandırıcıları yakalandı
03-09-2020 18:50

Denizli’nin birçok farklı ilçelerinden olduÄŸu iddia edilen dolandırıcılar, Türkiye’nin birçok farklı ilinde internet üzerinden satışa çıkarılan araçlar için aynı yöntemini kullanarak vatandaÅŸları maÄŸdur ettiÄŸi ortaya çıktı. MaÄŸdur olarak tespit edilen yaklaşık 50 kiÅŸi ÅŸebekenin yakalanması için WhatsApp grubu kurarak birbirleri ile haberleÅŸerek, ÅŸikayetlerde bulundu. Denizli Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri Buldan ilçesinde ÅŸüpheli ÅŸahısların internet sitesi üzerinden satışa çıkartılan araçlara müÅŸteri gibi gözükerek, araç alım satımı yapmak ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu iÅŸlemek suretiyle haksız kazanç elde ettikleri ÅŸahıs ve organizasyonlara yönelik Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı ile ekipler harekete geçti.

Birçok farklı yöntemle dolandırıcılık
Åžüphelilerin internet sitesi üzerinden satışa çıkartılan araçlara müÅŸteri oldukları, araç bedellerini esnaf kefalet veya bankalardan kredi çekerek ödeyeceklerini söyledikleri vatandaÅŸlara kredinin onaylanması için öncelikle araç devir iÅŸleminin gerçekleÅŸmesi gerektiÄŸini, noter satışı sonrasında araç bedelinin hesaplarına yatacağını söyleyerek, satışları mesai bitiÅŸ saatlerine denk getirip, bir gün sonraya ödemeyi taahhüt ettikleri, bu yöntemle de ikna edemedikleri ÅŸahıslara araç bedeli kadar senet verdikleri belirtildi.‘Buldan çetesi’ olarak bilinen ÅŸüphelilerin kendilerinden birini veya telefonda görüÅŸtürdükleri kendisini esnaf kefalet odası baÅŸkanı olarak tanıtarak çekilmek istenen kredinin kesin onaylanacağı beyanıyla vatandaÅŸların güvenini saÄŸlayarak araç bedeli ödenmeden noter satış iÅŸlemini gerçekleÅŸtirdiÄŸi öÄŸrenildi. Noter satışı sonrasında ise çeÅŸitli bahanelerle aracın bedelini ödemedikleri suretiyle birçok vatandaşı dolandırdıkları öÄŸrenildi.

Emniyetten 4 ilçeye eÅŸ zamanlı operasyon
Denizli Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri, fiziki ve teknik takibin ardından ÅŸüpheli ÅŸahısların Buldan, Sarayköy, Tavas ve Honaz ilçelerinde olduÄŸunu tespit ederek operasyon gerçekleÅŸtirdi. EÅŸ zamanlı olarak gerçekleÅŸtirilen operasyonda yapılan aramalar neticesinde, çok sayıda dijital materyal, senet ve doküman ele geçirildi. Öte yandan, operasyonda yakalanan 6 ÅŸüpheli ÅŸahıs hakkında “Suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı adliyeye sevk edildi.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü vatandaÅŸları uyardı
Denizli Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü operasyonun ardından açıklamada bulunarak uyarıda bulundu. Açıklamada, “VatandaÅŸlarımızın araç alım satım iÅŸlemlerinde noter satışı esnasında satış bedelini almadan karşı tarafa araçlarını teslim etmemeleri, telefonda kendilerini kurum temsilcisi ya da yetkilisi olduÄŸunu belirten ÅŸahısları teyit etmedikçe dikkate almamaları ve para ödememeleri hususu kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER