AsayiÅŸ

’ByLock’cuları yurt dışına kaçıran organizatör tutuklandı

Edirne’nin İpsala ilçesi Sarıcaali köyünde silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan şahısları Yunanistan’a kaçırmak isteyen organizatör tutuklandı.

’ByLock’cuları yurt dışına kaçıran organizatör tutuklandı
11-06-2018 21:23

Edirne Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, ÅŸüphe üzerine bir otomobil takibe alındı. Araçta bulunan ÅŸahıslar Sarıcaali köyünde otomobili terk ederek kaçmaya baÅŸladı. YaÅŸanan kovalamaca sonunda araç sürücüsü S.Ö., otomobilde bulunan Ankara Yenimahalle ilçesinde Hayat Boyu ÖÄŸrenme Genel MüdürlüÄŸü Mesleki ve Teknik Açık ÖÄŸretim Okulunda Elektrik ÖÄŸretmenken 672 Sayılı KHK ile ihraç edilen, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde halen devam eden davası olan, yurt dışına çıkma yasağı ve ’ByLock’ kaydı bulunan Y.G., IÄŸdır Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesinde ÖÄŸretim Görevlisiyken 672 Sayılı KHK ile ihraç edilen, IÄŸdır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde davası halen devam eden ve yurt dışı çıkış yasağı bulunan B.K., Tokat 1. Sulh Ceza HakimliÄŸinde silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranması bulunan, KIHBI/UYAP kaydı bulunan ’ByLock’ kaydı olan F.B. ile çocukları T.Ä°.B., S.B. ve A.S.B. yakalandı.

Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmesinin ardından organizatör S.Ö., olay ÅŸüphelileri Y.G., B.K. ve F.B. gözaltına alındı. S.Ö., çıkarıldığı adli makamlarda tutuklanırken, diÄŸer ÅŸüphelilerin iÅŸlemleri devam ediyor.
Olayla ilgili baÅŸlatılan soruÅŸturma sürüyor.

(Ayhan Gülver/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER