Gündem

’Kırmızı fularlı kız’ın anne babası gözaltına alındı

Gezi Parkı protestoları sırasında ’Kırmızı fularlı kız’ olarak gündeme gelen, daha sonra terör örgütü PKK saflarına katılan ve Rakka’da öldürülen Ayşe Deniz Karacagil’in anne ve babası, Beyrut dönüşü İstanbul’da gözaltına alındı.

’Kırmızı fularlı kız’ın anne babası gözaltına alındı
19-06-2017 16:43

AyÅŸe Deniz Karacagil’in cenazesine katılmak üzere 13 Haziran’da MürÅŸitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El-Arab (Kobani) bölgesine geçen Karacagil’in annesi Nuray ErçaÄŸan ile babası Ömer Karacagil, cenaze töreni sonrasında bu sabah Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’tan uçakla Türkiye’ye döndü.

Ä°stanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Karacagil ve ErçaÄŸan, pasaport kontrolü sırasında haklarında ‘terör örgütü propagandası’ yapmak suçlaması ile yakalama kararı çıkması üzerine güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Sabiha Gökçen Havalimanında bulunan polis merkezi amirliÄŸine götürülen ErçaÄŸan ve Karacagil, buradaki iÅŸlemlerinin ardından Kartal’da bulunan Ä°stanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Gezi Parkı protestoları sırasında ’Kırmızı fularlı kız’ olarak gündeme gelen, daha sonra terör örgütü PKK saflarına katıldıktan sonra Suriye’nin kuzeyindeki Rakka’da öldürülen AyÅŸe Deniz Karacagil’in anne ve babasının Rakka’dan Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’a nasıl ulaÅŸtıkları bilinmiyor.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER