Bursa

“Gücümüze güç katıyoruz”

İl genelinde 4 bin 454 üyesi ve bin 200 civarı stajyeri ile Bursa ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek camiası olduklarını dile getiren BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, yeni üyelere “Aramıza hoş geldiniz” derken, birlikte güçlerine güç katacaklarını söyledi.

“Gücümüze güç katıyoruz”
11-12-2015 13:55

 

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında düzenlenen törenle, 164 kişiye serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatları takdim edildi. BSMMMO kurul üyelerinin yanı sıra, SMMM ruhsatı almaya hak kazanan meslek mensuplarının ailelerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşen ruhsat töreninin açılış konuşmasını BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptı. 4 bin 454 üyesi ve bin 200 civarı stajyeri ile BSMMMO’nun, Bursa’daki üye sayısı en büyük müstakil meslek odası olduğunu kaydeden Ahmet Hikmet Sönmez, “Üyelerimizin 2 bin 91’i serbest çalışmakta, geriye kalan 2 bin 363’ü ise çeşitli şirketlerde bağımlı çalışarak meslek yaşamlarını sürdürmektedirler. Yaklaşık 6 bin çalışanıyla birlikte Bursa’da yaklaşık 10 bin kişiyi bulan muhasebe camiası, Bursa ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek grubudur” dedi.

ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU

BSMMMO Başkanı Sönmez, sözlerini şu tavsiyelerle sürdürdü: “Bugün önemli bir camiaya adım atıyorsunuz. Ömür boyu taşıyacağınız SMMM unvanınızı onurla ve gururla taşıyın. Aldığınız tüm sosyal görevler sırasında, her yerde ve her zaman mesleğinizi ve Odanızı temsil ettiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde ettiğiniz bu ruhsat sizin ayrıcalığınızdır. Ruhsatınızı asla başkalarına kullandırmayın. Mesleki etik kurallara, uygun davranın. Meslektaşlarınız aleyhine konuşmayın ve başka meslek mensubunun yaptığı işleri kötülemeyin. Müşteri kazanmak adına fiyat rekabeti yapmayın. Yeni bir müşteri kazanırken önceki meslektaşla diyaloğu ihmal etmeyin. Oda etkinliklerine mutlaka katılın. Oda seminerlerini takip ederek, sürekli kendinizi geliştirin. Oda çalışma komisyonlarında görev alarak, bizlerden katkı ve desteklerinizi esirgemeyin. Unutmayın, meslek sadece meslek örgütü yöneticilerinin gayretiyle yücelmez. Sizlerin de katkısı ile gücümüze güç katacağız.” Sönmez’in konuşmasının ardından ise ruhsat törenine geçildi. İlk olarak, SMMM Yeterlilik Sınavı’na girerek birde bir kazanan ve derece yapan meslek mensuplarına ruhsatları verilirken, törende SM’den SMMM’ye geçiş yapan meslek mensupları da olmak üzere, toplam 164 kişi SMMM ruhsatı aldı. BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleşen ruhsat töreni, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER