Bursa

“Güven ortamı oluşmalı”

Ekonomide yaşanan çalkantıların, güven ortamının turizmi yakından etkilediğini ifade eden Bursa Skal Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, ülkenin siyaseten en kısa zamanda önünü görmesi gerektiğini belirtti. Bursa Skal Kulübü Haziran Ayı toplantısı Işık Uğurtuğ ev sahipliğinde Kervansaray Termal Otel’de gerçekleştirildi.

“Güven ortamı oluşmalı”
17-06-2015 13:44

Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz “Seçim Sonrası Yeni Siyasi Dönemin Değerlendirilmesi” başlığı altında süreç ile ilgili bilgilendirme yaptı. Seçimin sandıkta bittiğini, fakat siyaseten bitmediğini hatırlatan Ahmet Emin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13 yıl sonra tek başına iktidar olacak oyu alamaması ile koalisyon hesaplarının şu andaki gündemi oluşturduğunu söyledi. Sandıktan asıl çıkan sonucun dialog olduğunun altını çizen Yılmaz, “Seçmen hiçbir partinin tek başına karar almaması gerektiğini, kararlarda da dialog olması gerektiğini gösterdi. Siyaset uzlaşma kültürüdür. Şimdi siyasilerin bu kültür ile meydanlardaki söylemleri bırakıp, dialog ile koalisyon için adım atması gerekiyor” dedi.  Türkiye’nin şu anda tamamen siyasete kilitlendiğini ve ekonomideki sıkıntının farkına varmadığını vurgulayan Ahmet Emin Yılmaz, “Siyaset bırakıp gerçek hayata dönüldüğünde ekonomideki sıkıntılar gün yüzüne çıkacak, ama geç kalınmış olması ihtimali de var. Vatandaş güvenebileceği bir koalisyon istiyor. Bu da en yüksek oyu alan parti hiçe sayılıp yapılacak koalisyon olmaz” diye konuştu.

GÜVEN ORTAMI OLUŞMALI

Ekonomide yaşanan çalkantıların, güven ortamının turizmi yakından etkilediğini ifade eden Bursa Skal Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık da ülkenin siyaseten en kısa zamanda önünü görmesi gerektiğini, kaybedilen her geçen günün hem güven ortamının kaybolmasına, hem de ekonomik dalgalanmaların artmasına neden olduğunu kaydetti.  Turizmin yurtdışında yaşanan olumsuzluklardan yeterince etkilendiğini, özellikle Rusya’da yaşanan olayların etkisinin çok fazla olduğunu hatırlatan Varlık, turizm sektörünün özellikle de en hareketli olduğu bu dönemde yeni bir olumsuzluğu kaldırmasının, telafisi çok zor yaralar açacağını ifade etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) açıklamalarına değinen Vehbi Varlık, “Yılın 5 aylık döneminde Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 10.38’lik azalmayla 2 milyon 494 bine indi. Böylece Antalya, yılbaşından bu yana 300 bine yakın yabancı ziyaretçi kaybetmiş oldu. Türkiye turizminde olduğu gibi Antalya turizminin de Almanya ile birlikte en büyük iki pazarından birisi olan Rusya’da büyük düşüş devam ediyor. Rusya pazarında ilk 5 aylık dönemde düşüş oranı yüzde 32’ye yükseldi. Rus turist sayısı ise 802 binden 542 bine geriledi” dedi.

YURTDIŞI UÇUŞLAR AZALDI

Turizmde gerileme yaşanırken uçak kullanana yolcu sayısının arttığını söyleyen Başkan Varlık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Mayıs ayı uçak, yolcu ve yük trafiklerini paylaştı. Varlık, “2015 yılı Mayıs ayında havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak trafiği, bir önceki yılın Mayıs ayına göre, iç hatlarda yüzde 15,6 artışla 76.222,  dış hatlarda ise yüzde 1,5’lik artışla 56.983 olmuş” diye konuştu. Toplantının sonunda Ahmet Emin Yılmaz’a Vehbi Varlık tarafından plaket verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER