Bursa

“Ülkeyi bitkisel hayata sokacaklar”

CHP milletvekilinden sert çıkış: “Koalisyon değil tek başına iktidar istikrar getirir, dediler ülkenin dört bir yanını terör sardı. Sivil, asker, polis, terörist ve hatta turist olmak üzere bine yakın insan hayatını kaybetti. Şimdi de ‘başkanlık gelsin terör biter’ algısına oynuyorlar, korkarım ülkeyi bitkisel hayata sokacaklar!”

“Ülkeyi bitkisel hayata sokacaklar”
22-03-2016 18:47

Toplumun her kesiminde terör olayları korkusu ve güvenlik endişesi artmasına rağmen kimse sorumlu tutulmazken, devletin tepe noktasında başkanlık için planlar kurulmasının tek kelimeyle aymazlık olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, yaptığı açıklamada isyan etti:

“Tuttukları takım 3 puan kaybetse, ‘Hakem, yönetim istifa’ çığlıkları atarlar. Çaycı çayın demini ayarlayamasa işinden atarlar. Memur facebook’a girse savunma alırlar. Hemşire iğne yaparken canını acıtsa mahkemelerde süründürürler. Doktor iki dakika geç kalsa tekme tokat döverler. Mühendis hesabı yanlış yapsa yargılarlar. Öğretmen farklı sendikaya üye olsa, soruşturma açarlar. Öğrencisi, akademisyeni imza verse slogan atsa, tutuklarlar. Twitter’dan paylaşım yaparsın, gözaltına alırlar. Ama ülkenin kentleri cephaneyle doldurulur, Meclis’te, Genelkurmay’da, Bakanlıklarda bombalar patlar,  masum insanlar ölür, gencecik evlatlarımız şehit olur, iktidardan bir Allah’ın kulu sorumlu olmaz! Hadi iktidar gamsız ve aymaz... İyi de vicdanlı, yürekli, yurtsever, kararlı bir tane savcı yok mu bu ülkede? Bu ülke bu kadar mı hukuksuz ve adaletsiz?”

TEK BİR SAVCI YOK MU?

Hukuk devletinde sorumlular ve sorumluları denetleyen bir adalet sistemi olduğuna işaret eden Dr. İrgil, sözlerine şöyle devam etti;

“Vekilliğini üstlendiğim insanlar her gün soruyor, ‘Çocuklarımızın geleceği için, yarınımız için ne kadar endişelenmeliyiz?’ diye. Yüzde 50’yi evinde zor tutanlar farkında mı acaba, insanlar artık bu ülkenin bir yarısında evlerine giremiyor, diğer yarısında evinden çıkmaya korkuyor. Ayrıca hangisine daha çok şaşırmalıyız; terör örgütüne iyi niyet gösterdik ama iyi niyetimizi ‘ciddi manada’ istismar ettiler diyene mi, yoksa onca ölümün nedenini bir iyi niyet istismarına bağlanarak suçun teröriste atılmasına mı? Bu sonuçlara yol açan veya sorumluluklarını yerine getirmeyen, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanları soruşturacak bir tek savcı yok mu? Ülke hukuk ve demokrasi adına komaya girmek üzere, hukuk ve anayasa daha fazla askıya alınırsa ülke bitkisel hayata girecektir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER