Yaz Astrolojisi ve Ekonominin Geleceği?

Evrim TURGUT
Evrim TURGUT
Yaz Astrolojisi ve Ekonominin Geleceği?
09-06-2024

Değerli bursa.com okuyucuları ve Astroloji takipçileri, hepinize merhaba. İlk makalemde, Türkiye 2024 Yaz Ekonomi Astrolojisine giriş yapmaya karar verdim. Zira ülkemizdeki mevcut ekonomik tablo malum!

Öncelikle ekonomik astroloji değerlendirmelerini daha iyi anlayabilmemiz açısından, ülkemizin Güneş burcunun Akrep olduğunu hatırlayalım ve sonra gökyüzü dinamiklerine bakalım. Biliyorsunuz, Akrep burcu, hırs ve tutkunun yakıcı etkisini taşıdığı kadar mücadeleci ve öncü kulvarda bir burçtur. Şimdi 2024'te devam eden iki çok önemli ve belirleyici gökyüzü hareketini hatırlayalım. Satürn yıl boyunca Balık'ta ve Plüton Kova'da! Dolayısıyla bu iki önemli etki yaz ekonomisine de damga vuracaktır. Terbiye edici, eğitici ve her şartta ayağa kalkıp mücadeleye devam etmelisin diyen Satürn, Balık'tan zorlayıcı davetini tüm burçlara bu yazda sürdürüyor. Evet, ekonomik kriz var, ancak mücadele etmeli ve bu devrede ayakta kalırsan hep ayakta kalırsın, bunu bilmelisin mesajını veriyor! Diğer çok önemli Kova'da Plüton etkisi, ekonomide neler ve neden yolunda gitmiyor? Bu artık böyle devam etmemeli ve yenilenmeliyiz mesajlarını adeta yansıtıyor.

Şimdi 21 Nisan 2024'e dönelim. Boğa burcunda 21 derece Jüpiter-Uranüs kavuşumu gerçekleşti. Bu gökyüzü hareketi 14 yılda bir gerçekleşir ve maalesef tüm dünyayı etkileyebilecek ekonomik kriz, parasal gelgitler ve sıkıntılı kritik geçişlerle genellikle alakalıdır. Bu analitik astroloji tablolarında geçmişe yönelik saptanmıştır. Başlığımızda yer alan global ekonomik kriz öngörülerini de bu kavuşumun tetikleyici etkilerinden kaynaklanmaktadır. İş dünyası işveren, patronları ve çalışanlarını tüm burçlar için etkileyebilecek bu gökyüzü hareketlerini hatırlattıktan sonra gelelim konumuza!

3 Haziran 2024'te Jüpiter-Plüton üçgeni keskinleşti. Krizlere ve zorluklara rağmen mücadele isteğini artırıp, daha iyisi için çabalamaya dair gayret enerjisini yansıtabilir. Özellikle Haziran 2024'te, hem yer yer hüzünlü hem de daha istekli kariyer mücadelesine devam edebilirsiniz. İlginç ama tüm negatif gidişata rağmen umut ve isteği artırabilir. Bu moral enerjisi ve özgüven artışına izin verin! Birçok kurumda belirsizlik ve kararsızlık Haziran boyunca devam edebileceğinden, bu pozitif etkiler daha sağlıklı ve net düşünmeye yol açabilir. Merkür 3 Haziran'da İkizler burcunda! Kendimizi ifade etmeye çalışmanın ayıdır. Bilgi alışverişleri ve fikir sormalar için uygun bir devre diyebiliriz. 6 Haziran'da yine İkizler burcundaki Yeni Ay, ülkemiz ekonomisi için faydaya yönelik çözüm arayışlarını artırabilir. Ancak karşılıklı uzlaşma ve diyalog yolunu açık tutmak şartıyla! Yurt dışı ile ticaret yapanlar için bağlantı trafiği hızlanabilir.

Bu yaz Oğlak'ta iki Dolunay birden var! İlki 22 Haziran'da 1 derece Oğlak Dolunayı. Karşılıklı kişiler haklar ve sorumlulukları hatırlatabilir. Özellikle ortaklarla bu devrede fikirsel zıtlaşma veya tam tersi buluşmalar mümkün. 28 Haziran 2024'te Balık burcunda başlayacak ve 16 Kasım 2024'e dek devam edecek Satürn retrosu başlıyor. Bu durum ekonomik açıdan hatalara daha fazla pay verebilir.

Terazi 2024 yazını da ciddi etkilerle kapsayabilecek Balık'ta Satürn retrosu, istem dışı usulsüzlüklere yol açabilecekken, bazı usulsüzlüklerin yakalanmasına da zemin hazırlayabilir. Bu ay özellikle çalışanların patronları hakkında konuşmaması gerekebilir. Ellerinden geldiğince "yerin kulağı var" uyarısını dinlemeliler. Unutulmamalıdır ki, bu tip dedikoduların duyulması kanunen işten uzaklaştırılmaya kadar uzanır. Kısacası ticari ve ticarete dair her konuda zorlanabileceğimiz bir ay mümkün. Neyse ki, bu negatif etkiyi 6 Temmuz'da Yengeç'teki Yeni Ay biraz kırabilir. Doğrusu orta yolu bulmak bu yaz ekonomik astroloji için öncelikli tavsiyemizdir.

Gelelim yılın ve bu yazın ikinci Dolunayına. 21 Temmuz'da 29 derecede Oğlak Dolunayı. Adeta bir devrin kapanması şeklinde anlatılabilecek bu Dolunay, iş dünyasında bazı yük konulardan sıyrılışı, hesap dışı vazgeçmeleri ve radikal değişimleri temsil edebilir. Bu ay iş dünyası ve kariyer alanında yapılabilecek değişimler uzun etkiler getirip, uzun devreye yayılabilir. Tüm burçlar için iyice düşünerek karar vermekte çok faydalar var diyebiliriz!

Ağustos 2024 ayına damga vuracak ve ekonomik tabloyu yakından ilgilendiren en etkili gökyüzü hareketi elbette Merkür retrosu! 4 Ağustos'ta 4 derece Başak burcunda gerilemeye başlayacak. Daha sonra 21 derece Aslan burcunda retrosunu 28 Ağustos'a dek sürdürecek. Duyduğumuzda artık herkesin "yine mi Merkür retrosu" dediği bu gökyüzü hareketi aslında yeni iş ve imza konularında tedbirli davranmayı öngörür. Yeni ortaklıklara başlamamalı ve maceracı risklerden kaçınmalısınız. İletişimde iş ilişkilerine yönelik gerginlikler, hatalar, yanlış anlaşılmalara zemin hazırlayabilir. Elektronik yazışmalar, banka bilgileri güvenliği, siber güvenlik gibi konularda hassasiyeti artırmak, yanılgı ve gereksiz sorunları önleyebilir. Müşteri ilişkilerinde her zamankinden daha anlayışlı davranıp, bir pire için yorgan yakmaktan kaçınmalısınız. Ancak en güzel tavsiyeyi almak isterseniz, yıllık izin veya tatil haklarınızı bu ayda olabildiğince uzun kullanmanız en faydalı hareket diyebiliriz.

Neyse ki, bu sert ayı yumuşatabilecek bir gökyüzü hareketini de ekleyelim. 4 Ağustos 2024 Aslan burcundaki 12 derece Yeni Ay. Peki bu sert etkiye biraz daha sert etki katabilecek bir gökyüzü hareketi de mi var? Derseniz maalesef var! 19 Ağustos 2024'te 27 derece Kova burcu Dolunayı. Kısacası sakin ve gerginlikten uzak kalmaya çalışmamız gereken Ağustos 2024'e özellikle iş dünyası ve ekonomik anlamda dikkat denebilir.

Gelelim burç burç Yaz Astrolojisi 2024'e. Elbette bu girişten sonra ikinci makalemizde bu konuya değineceğiz. Sevdiklerinizle, bizimle ve mutlu kalın. Yeniden görüşmek üzere...

Araştırmacı Astrolog ve Danışman: Evrim Turgut

[email protected]
Instagram: @evo_astro @evo_astro16
YouTube: @evo_astrotv

EVRİM TURGUT KİMDİR:
Bursa Gemlik doğumlu Evrim Turgut, astroloji dünyasında kendine has bir yer edinmiştir.  İstanbul Üniversitesi Konservatuarı Opera Şan bölümündeki yüksek öğrenim görmüştür. Batı ve Osmanlı astrolojisini sentezleyen bir astrolog olarak tanınmaktadır. Turgut’un astrolojiye olan ilgisi, köşe yazarlığı kariyeriyle birleşerek geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Yerel, ulusal ve uluslararası birçok dergide yayınlanan köşe yazıları, astroloji meraklılarının beğenisini kazanmıştır. Ayrıca, radyo ve TV programlarına hem katılmış hem de bu programların yapımcılığını üstlenmiştir.
Evrim Turgut’un çalışmaları sadece astrolojiyle sınırlı kalmamış, kişisel gelişim ve spiritüel araştırmalar alanında da önemli adımlar atmıştır. Özel olarak yazdığı bazı kitaplar, Elele dergisi tarafından ek olarak yayınlanmış ve geniş kitlelere ulaşmıştır. Seminer, eğitim, konferans, etkinlik ve medya çalışmalarıyla aktif olarak ilgilenen Turgut, astroloji ve kişisel gelişim konularında ilham verici bir yol gösterici olmaya devam etmektedir. Onun bilgi birikimi ve deneyimleri, pek çok kişi için rehber niteliğindedir. Çalışma, köşe yazarlığı ve eğitimlerini hâlen sürdürmektedir...
ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Nilüfer 3 hafta önce
Alkışlar Üstad anlaşılır net ve akıcı
Öykü 3 hafta önce
Evrim üstadım Bursa Medyasına yeniden Hoş Geldiniz
Jale Ataman 3 hafta önce
Üstadım keyif ve merakla okudum, şirkette arkadaşlarlayız. Hepimizden selâm ve hürmetler. Hem size, hem bursa.com ailesine.
Nilsu 3 hafta önce
Kesinlikle çok kaliteli içerik, şimdi arkadaşım önerdi birlikte okuduk, harikasınız
İlhan 3 hafta önce
Sizleri bizlerle bulusturduklari icin bursa com a cok tesekkur ederiz.Degerli yazilarinizi merakla bekliyoruz.saygilar..
Saadet Sütmen 3 hafta önce
Ne kadae anlatılması gerekiyorsa o kadar anlatılmış astrolojik analiz. Üstad harikasınız ve sürekli takipte kalacağım. Bu arada bursa.com da çok kaliteli platform.
Caner 3 hafta önce
Kaleminize sağlık, umarım zorlu ekonomik şartlardan kurtulup milletçe refaha ederiz.
Murat Tirilyeli 3 hafta önce
Ustad döktürmüşsünüz, burç burç ta bekliyoruz. Mudanya'dan selâmlar hürmetler.
Murat 3 hafta önce
Ustad döktürmüşmüsünüz, burç burç ta bekliyoruz. Mudanya'dan selâmlar hürmetler.