USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Genç Futbolcuyu Anlamak

26-04-2021

Sezon başından beri yönetimsel sorunlardan dolayı bu lige uygun olmayan kadro yapısıyla mücadele eden Bursaspor gençlerin idealleri ve coşkusunun sömürüsü üzerine işleyişiyle sezonu camianın değil, futbolun gerçeklerinin üzerinden 2 maç sonra bitirecektir.

Genç futbolculardan kurulu kadronun mevcut durumları ve yapısı gereği insanın insan olma ayarları gereği üst profesyonel ligde şampiyonluk beklentisi hayalden öte bir şey olamaz, Dünyada böyle kadro yapılarıyla üst profesyonel liglerde şampiyonluk gören takım örneği de yoktur. Genç futbolcuyu yapısı itibariyle mevcut durumunun her anlamda oluşumunu gelişimini iyi bilmek ve ona göre yaklaşmak, yönetmek esas olandır.

Bu sezon Bursaspor’daki yönetim açziyetleri yönetimin Bursaspor un tüm birimlerine hakim olamama durumu yaratmıştır, bu durum profesyonel kadrodaki Teknik sorumluya dayansımış son zamanlarda yönetim ile aralarında birbirlerini sallamaz bir durum ortaya çıkmıştır, neyse ki saf temiz idealleri olan parayı ikinci plana itmiş genç oyuncu gurubu şartlar dahilinde gerekli mücadeleyi yaparak bazı sorunları hasır altı etmiştir.

Ey Mustafa Er hoca gelelim İstanbulspor müsabakasında bir genç futbolcuya yaptığın davranışa, Hasan Basri Ünal ı 24’da oyundan alma gerekçelerin ne olabilir, bu genç oyuncuyu ilk on birde niye başlattın, aşırı bir sağlık problemi oluşmamışsa ki öyle bir şey görülmedi,genci bu kadar kısa zaman dilimindeoyundan alarak onun hayalleri, idealleri, duyguları, onuru ile niye oynadın onun o an yaşadıklarını tahmin edebiliyormusun, ne düşündün şapkadan tavşan mı çıkaracaktın, insana düşmanı böyle bir davranış yapmaz, takımın hiçbir hedefi olmamasına rağmen genç oyuncu böylemi kazanılır? Hasan Basri, benim babamın oğlu değil ama Bursaspor’un ve bu vatanın evladı bir genci bir mendil gibi kullanıp atamazsın!

Tez bu tavrını oyuncuyu karşına alarak, samimi bir ortam yaratarak, grup içinde de mantıklı gerekçeler söyleyerek hocalıktan öte bir abi olarak yapman gerekendir, hatta kamuoyunun önünde de basın aracılığı ile bu yaptığın davranışın gerekçelerini genci kırmadan yok etmeden onere ederek açıklaman gerek,kırılan vazoyu birleştirsende vazoda izler kalır ama bir nebze bu gencin duygu erozyonunu düzeltmek insani bir görevdir.

Maçlar kazanılır kaybedilir bunlar olağan şeyler, futbolcuyu kazanıp kaybetmek hele hele genç bir futbolcuysa, teknik adamın zamanlamaları ve eylemleri çok çok daha önemlidir.

FUTBOLCULAR VAR İSE DİĞER TÜM UNSURLAR VAR DEMEKTİR, HER NEKEDAR İÇ İÇE GEÇMİŞ BİR DURUM OLSADA ÖNCE FUTBOLCUYU KAZANMAK ÖNEMLİDİR.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?