USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bedava online İngilizce ve Almanca kursu

30-10-2021

Oxford as Academy Kovid-19 salgını Türkiye’de başlayıncaya kadar “Bir Dil, Bir Hayat projesi kapsamında dezavantajlı mahallelerde kadın ve çocuklara yönelik yüz yüze İngilizce yabancı dil eğitimi vermişti.

2020 yılının Mart ayı başında Bursa’da proje kapsamında ücretsiz eğitim verilen öğrenci sayısı 425’e ulaşmıştı.

Üstelik de “Bir Dil, Bir Hayat” projesi sadece Bursa’da değil, tüm Türkiye’de hayata geçirilmişti…

Proje Koordinatörü Nergis Kaptan ile Kadın Ekonomi Platformu’nun bir etkinliğinde tanışmıştım… Firmanın hayata geçirdiği projelerden öyle haberim olmuştu.
Bir yabancı dil okulu olan Oxford as Academy’nin Bursa merkezli bir Türk firması, şehirde şubeleri var. Ayrıca hem Franchising hem de şube olarak Türkiye'nin çeşitli illeriyle ile yurt dışında faaliyet gösteriyor.

"Bir Dil Bir Çocuk" sosyal projesiyle yabancı dil becerilerinden yoksun ya da eksik kalmış dezavantajlı öğrencilere yabancı dil eğitimi verilerek geleceklerine katkı sunuluyor…

(Oxford as Academy’nin Bursa’da İngilizce dil eğitimi verdiği yerler arasında Kestel’e bağlı Barakfaki ve Narlıdere Mahallesi; Gürsu’ya bağlı  Adaköy mahallesi ile üniversite öğrencilerine yönelik Görükle bulunuyor.)

ÜCRETSİZ YÜZ YÜZE KURSLARDAN ONLİNE KURSLARA

2020’de Yıldırım ve İhsaniye’den talep topluyorlardı. Ancak pandemiyle birlikte yüz yüze eğitim durunca Oxford as Academy de “Bir Dil Bir Hayat” projesini Türkiye genelinde pek çok ilde yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak online ortama taşındı…

Mesela Bursa Büyükşehir Belediyesi ile BUSMEK aracılığıyla kent geneline açık online İngilizce yabancı dil eğitimi düzenlendi.
Keza Mustafakemalpaşa Belediyesi ile birlikte online İngilizce kursları hayata geçirildi.

Böylece çok sayıda öğrencinin İngilizce dil eğitimine erişimi sağlanarak eğitimde fırsat eşitliğine de katkı sunulmuş oldu.

Ücretsiz eğitimlerden İngilizce öğrenmek ya da İngilizcesini geliştirmek isteyenler de yararlandı.

Yüz yüze ya da online yabancı dil kursları var. Ama herkes yararlanamıyor: Online yabancı dil kurs paketlerinin çoğu ücretli. Ücretsiz olarak sadece birkaç deneme dersi sunuluyor, o kadar.

YENİ LİSAN İKİ İNSAN; ÜCRETSİZ – ONLİNE İNGLİZVE ALMANCA KURSLARI

Şimdi de “Yeni Lisan İki İnsan” sosyal projesini Türkiye Beyazay derneği ile birlikte hayata geçiriyorlar.
Proje kapsamında yabancı eğitmenler tarafından Türkiye geneline ücretsiz online İngilizce ve Almanca eğitimi verilecek. Proje 9 yaştan itibaren herekse A1 ve A2 düzeyinde bir veya iki yabancı dil edinmelerine yönelik eğitim imkanı tanıyacak.

(Başvurmak için “Katılıyorum” yazıp 0552 820 08 14 numaralı telefona Whatsaap’tan mesaj atabilirsiniz.)

Oxford as Academy'nin kurucusu Genel Müdür Muhammet Armağan Burcu başta olmak üzere Proje Koordinatörü Nergis Kaptan'ı, eğitmenleri ve emeği olan herkesi kutluyorum.

İNEGÖL’DE “ROTARY KÖYDE”

İnegöl Rotary Kulübü, 2440. Bölge Bursalı Rotary Kulüplerini de ağırladığı etkinlikte Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Rotaryenler, İnegöl Rotary Kulübü’nün köylerde yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceledi. Ardından da İnegöl Kent Müzesi’nde fotoğraf açıldı.
İnegöl Rotary Kulüp başkanı Bertan Orakçı; Bursa Rotary Kulüp üyelerine “Rotary Köyde” temasıyla hayata geçirilen toplum birliği projesini tanıttı:
“Proje kapsamında Çavuşköy ve Kulaca kırsal mahallelerinde ekilen ceviz ağaçlarından elde edilen gelirler köylerin ihtiyacı için harcandı. Ceviz satışından elde edilen gelir ilk olarak Çavuşköy’ün su ihtiyacı için kullanıldı ve sonrasında ise çocuklara burs verildi.

Kulaca Köyü’ndeki cevizlikten elde edilen gelirle okulun içme suyu ihtiyacı karşılandığı kuyu suyuna filtrasyon ünitesi kuruldu.

Sonraki dönemde elde edilen gelirler ise öğrenci bursu ile Kulaca kırsal mahallesinin acil ihtiyaçlarına ayrıldı.  Ayrıca ceviz ekimi bölgede bir üretim modeli oluşturdu.”

Rotaryenler Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini de ziyaret etti. Aynı zamanda Rotaryen olan Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur kooperatifin Bursa ve ilçelerinden aldığı tarımsal ürünleri işleyerek ulusal ve uluslararası pazarlara ulaştırdığını anlattı:

 “Hollanda'ya 18 yıl önce başlayan acı biber salçası ihracatı ile önemli bir ivme yakaladık. Ürünlerde uluslararası standartlarını belgeleyen sertifikasyon çalışmalarına önem veriyoruz…”

İnegöl Rotary Kulübü tarafından İnegöl Kent Müzesi’nde hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet Kazanımları” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?