USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Batuhan Kör

02-01-2022

Batuhan o gün gösterdiği performansla ve attığı birbirinde ustaca kaliteli goller ile Ülkemiz, Avrupa ve Dünya futboluna bir yıldız geliyor mesajı vermişti,son oynanan Gaziantep Fk-Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur Maçında ise çok düşük performans ve üstüne üstlük kaçırılan bir penaltı ! Gelin bir yıllık bu iki kupa maçı arasındaki Batuhan performansın irdeleyelim.

Futbolda inişli çıkışlı performanslar var, ast olan potansiyeldir, değerlendirme yaparken, yaşa, konuma, lige, kulübün yapısına ve kulübün işleyişine bakarak değerlendirme yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Batuhan’ın bir yıl içinde inişe geçiren etkenleri ele aldığımızda önce Bursaspor’dan başlamamız gerekecektir. Bursaspor yaşadığı bu çalkantılı dönemde genç futbolcularda Bursaspor’a (aslında var olan hep fırsat kollayan ,karşıart niyetli çevresel etkenlerinde etkisiyle bir güvensizlik ortamı oluştu, palazlanan her genç oyuncunun kaçmak için fırsat kollaması bu havanın bir türlü dağıtılamaması, Batuhan’ında olumsuz etkilemiştir. Ardında Göztepe maçı çıkışıyla birlikte pusuda bekleyen futbolun simsarları (menajerler, o ana kadar hiç görünmeyen eş dost akraba, antrenör, çok bilmiş çevredeki futbol insanları) avuçlarına ovuşturarak nereden nasıl girelimde bizde nemalanalım derdine düşmüşlerdir. Daha sonra Batuhan’ın canı kanı anne ve babası ise sanırım birden gelen bu büyük ilgiye hazırlıklı değillerdi onlarda nerden nasılbaşlayacaklarına karar veremediler.

Bu çevresel tespitten sonra gencecik bir futbolcunun nasıl sudan çıkmış bir balığa döneceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Çıkış noktamız futbolcunungörünen performans belirteci olan teknik taktik işleyişi değil, bu potansiyelli oyuncu tarafından,antrenörüyle birlikte halledeceği en kolay durum, ast olan görünmeyen performans belirteçleri olan oyuncunun psikolojisi, sosyokültürel işleyişi, özel hayatı, çevresindeki insanların denetimi, konforuna ve geleceğine yatırım yapma imkânı sağlama ve ekonomisini yönetebilme becerisi edindirme, gibi belirteçleri futbolcuya destek olarak sağladık mı?

Batuhan genç bir insan ve gelişimini tamamlayıp yüksek verim alınmasına daha 4- 5 yıl var bir an önce oyuncunun performans çizgisini yukarı çekmek için etrafındaki profesyonel donatılar harekete geçmelidir. Genç oyuncun gelişimsel durumunu çok iyi bilmek ve ona her alanda olumlu destek vererek endüstriyel futbolun gereklerini de yaparak ihtiyaçları karşılanıp, bu potansiyelden Bursaspor maksimal verim almalıdır.

Batuhan’a önce bir insan yaklaşımı ile, onun bu endüstriyel popüler futbol ortamının olumsuz etkenlerinden korurken, Bursaspor kulübü olarak, aile ile birlikte çok içten, samimi, garanti belgeli, hukuksal, karşılıklı güvene dayalı bir ortam yaratarak, kazan kazan ilkesiyle endüstriyel futbolun gerçekleri doğrultusunda bir işleyiş hayata geçirilmelidir.

Batuhan Bursaspor için bir değerdir. Bursaspor değerine her anlamda sahip çıkıp her alanda gerekirse profesyonel destek vermelidir, bu değerde Bursaspor’a sahip çıkarak Bursaspor’a hem maddi hem de yüksek performans olarak kazanç sağlayacaktır. Bu olumlu hava Bursaspor’un gerek Evrensel Çocuk ve Gençlik GeliştirmeBölümlerine, gerek profesyonel kadrodaki diğer genç oyunculara iyi bir örnek olacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?