USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ama inanmıştı zengin olacağına!

Ama inanmıştı zengin olacağına!
24-07-2024

Değerli okur merhaba;

Gün geçmiyor ki seninle paylaştığım konularda farklı olaylarla da olsa geri bildirim almayayım. Daha bu sabah bir arkadaşımla yaptığım konuşmada bugünün yazısının içeriğini öğrendim. İnanılır gibi değil ama nedense insanımız dolandırılmak için elinden geleni ardına koymuyor. 

Hazırsan başlıyorum…

Bildiğiniz üzere kolay para peşinde olan insanımız kripto varlıklara yatırım!!! yapmayı seviyor ve bu uğurda yeri geliyor evini, arabasını satıyor. Kripto dünyasında kendini kripto uzmanı olarak tanıtan ve sıkı dur, binlerce takipçisi olan kişiler mevcut. İş öyle bir hal almış ki takipçiler bu sözde uzmanlar tuvalete gitse acaba sonrasında bir şey diyecek mi diye sabırla bekliyorlar. Abarttığımı düşündün dimi şu an.Keşke abartıyor olsa idim ki bilirsin gerçekçi bir yapıya sahibim.

Somut olayımıza gelecek olursak; isim vermeden (şimdi dava vs ile uğraşamam zira havalar sıcak) konuyu aktarıyorum.Telegram grupları üzerinden dönen kripto ticaretine dikkat çekiyorum.Yönlendirmeler ile binlerce kişinin yatırım yaptığı kripto varlıklar ani yükseliş ve ani düşüşler ile sistemin merkezindeki insanlara milyarlar (hayır yanlış yazmadım, milyonlar değil milyarlar) kazandırıyor. Emeğinin karşılığı maaşını, evindeki kötü gün parasını, çocuğunun altınını, yeri geliyor evini arabasını satıp güvendiği fenomen şahsın artacak, uçacak, kaçacak dediği kriptoya yatırım yapan benim saf (temiz, iyi niyetli) vatandaşım uyuyup uyandığı anda parasının onda bire düştüğünü görüyor. Maalesef yine abartmıyorum. Somut olayımızda binlerce kişilik organizasyonda 250-300 kişi yaşanan sert düşüş nedeniyle kendilerini yönlendiren fenomen hakkında savcılık suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar. Belki de bulundular bile. Peki sonuç alacaklar mıdır? Açıkçası şüpheliyim.

Sormak istiyorum sayın okur. Bu hırs, aşırı kazanma isteği, zengin olacağına inanmak düşüncesinin temelinde ne yatıyor olabilir. Bu olayın önceki yazılarımda aktardığım Ponzi sisteminden farkı nedir. Tabi ki ceza yargılama sisteminde de gerektiği kadar yer ve ceza bulmayan bu yapılanmalar var olmaya devam edeceklerdir. Üzülerek görüyoruz ki yapanın yanına kar kalan bir sisteme sahibiz. Yahu biz akıllı adamız bize bir şey olmaz diyorsan sana Diyarbakır'da aile hekimliğinde görev yapan doktor G. Ç nin, kripto para borsasında yaptığı alım satımlar sonucunda zarar ettiği ve bunalıma girerek intihar ettiğini hatırlatmak isterim. Açıkçası çok üzücü bir durumdu. Sen sen ol bana bir şey olmaz deme.

Her şeyi bildiğini düşünüp aslında hiçbir şey bilmeyen insanlardan uzak durman ve elindekilerin kıymetini bilmen dileğiyle…

Sorularınız oldukça cevaplamak üzere buradayım.Esen kalın...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?