USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

JOKEY KULÜBÜNE SESLENİŞ

01-07-2024

Yurtdışından gelenlerle birlikte, birbirinden değerli safkanları seyrederken büyük bir heyecan ve görkemli görüntülere eşlik ettik Enternasyonal Yarış Festivali’nde.
Hayatında hiç at yarışı oynamamış biri olarak sorarsanız bana, “Ülkenin en başarılı kulübü hangisidir?” diye...

Türkiye Jokey Kulübü’dür.
Çünkü istikrarlı olarak, hep daha iyiye doğru bir çaba var... Sektör büyüsün, rekabet artsın, insanlar daha fazla gelsin, at sevgisi gelişsin diye uğraşılıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve Türk at yarışçılığının derbisi olarak nitelenen organizasyon her geçen yıl muhteşem görüntülere sahne oluyor .

Ayrıca Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istediği yarışın yanı sıra Kadın Binici Dostluk Kupası, Zübeyde Hanım Koşusu, Anafartalar Koşusu, Haliç Koşusu, Ali Rıza Bey Koşusu ve Nene Hatun Koşusu da organizasyona renk katıyor...

Şimdi gelelim asıl anlatmak istediğim konuya...

Çok sık olmasa da ne zaman yaz tatilinde Bursa’dan Ege’ye açılsam otomobille mutlaka çekerim yolun kenarına, dururum orda, en az yarım saat seyrederim. Bakmaya doyum olmuyor adeta!

Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyete miras kalan iki değer Bursa’da varlığını sürdüren Karacabey Pansiyon Harası ve atların bulunduğu yer orası...
Kaç dönümdür bilmiyorum, uçsuz bucaksız, o kadar büyük... Bazen onlarca, bazen yüzlerce tay geziniyor... Usul usul ölçülü adımları, zarif yeleleri, heykel gibi kasları, ‘ben safkanım’ diye bağırıyorlar adeta...
Bakıyorum etrafa...

 Özellikle çocuklu aileler de benim gibi, çekiyorlar kenara, seyrediyorlar.
Ve şimdi acizane bir önerim var Türkiye Jokey Kulübü’ne...

Ailelerin oturabileceği bir restoran veya birkaç tesis yakışır Karacabey Harası’na...

Var ama ‘ihtiyaç molası’ veya benzeri durumlar için asfaltta yapılmış göze, gönüllere hitap etmekten biraz uzak gibiler!

Tayları rahatsız etmeden... Çocukların, sevip, okşayabileceği, onlarla birlikte yürüyebileceği, haklarında bilgi alabileceği bir yer haline getirebilir orası.
Çok değerli sevgili yöneticiler... Bu işin, sadece bahis veya yarıştan ibaret olmadığını, sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Yinede bir hatırlatalım istedim...



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?