USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Melike Yavuzdoğan sözlerini yazdı, Bahadır Sevik besteledi: 'SENSİZ GÜNLER'

Melike Yavuzdoğan sözlerini yazdı, Bahadır Sevik besteledi: 'SENSİZ GÜNLER'
24-09-2024

İlkokul çağında tanıdığınız bir çocuğun gençliğindeki başarıları elbette en başta ebeveynleri olmak üzere bizleri mutlu ediyor, hayata dair umutlarımızı yeşertiyor...

Melike Yavuzdoğan da onlardan biri... Uzun yıllar önce artık olmayan Kızılay Çobankaya Kampı’nda ailesiyle birlikte aynı dönemde tatil yapmıştık... Ebeveynlerini kamp dışından da tanıyordum...

Melike Hilal Yavuzdoğan’ın öğrencilik hayatı ilköğretimden üniversiteye dek başarılıydı. Çok yönlüydü.  Daha lise yıllarında edebiyata yatkındı, öyküler, denemeler yazdığını hatırlıyorum...

Melike Yavuzdoğan 1999 yılında Bursa’da dünyaya geldi. İlköğretimi Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası’nda lise eğitimini ise Turhan Tayan Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2017 yılında Uludağ Üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümüne üçüncülükle girdi.  

Üniversite eğitiminin bir bölümü pandemiye denk geldi.  Uzaktan eğitimle hasarlanan Pandemi sürecinde Bi’OyunKur ve Oyun Hareketi Derneği ile çocuk oyunlarını temassız ve çevrimiçi platformlarda oynanabilir halde yeniden tasarım sürecinde çalıştı.

 LÖDER gibi kuruluşlarda sokak oyunlarına erişemeyen çocuklara çevrimiçi Oyun Koçluğu yaptı...

Lisans eğitimi devam ederken 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Yöneticiliği bölümüne girdi. 2021 yılında Uludağ Üniversitesinden mezun oldu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi çatısı altında sınıf öğretmeni olarak çalışma hayatına başladı.

Çocuklarla çalışma sürecinde çocuk hikayeleri ve çocuk şiirleriyle ilgilendi. Çeşitli platformlarda yazılarıyla yer aldı.

2023 yılında Anadolu Üniversitesinden mezun oldu ve sınıf öğretmenliğiyle eş zamanlı olarak sosyal medya alanında danışmanlık yapmaya başladı.

2024 Ağustos ayı itibariyle Uludağ Üniversitesi Sınıf Eğitimi bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. ‘İlkokulda Bütünleştirilmiş Sanat ve Müzik Eğitimi’ konusu üzerinde çalışmaya başladı.

Gördüğünüz üzere çok yönlü, çalışkan ve üretken bir genç...

2024-2025 eğitim öğretim döneminde ise çok özgün eğitim öğretim yöntemleri olan Kuş Ağacı Çocuk Köyü İlkokulunda  Sınıf Öğretmeni olarak çalışmaya başladı.

Ve şimdi de şarkı sözü yazarlığını da yaptığı çalışmalar içerisine katan  Melike Yavuzdoğan şu bilgileri paylaştı:

“Türk Sanat Müziği camiasına adım attım... Söz yazarlığına başladım, dahası da gelecek inşallah. ‘Sensiz Günler’ adlı şarkının sözleri bana ait. Bestesini müzik hocam Bahadır Sevik yaptı. Klibini Efe Sevik çekti. Aranjesini İsmet Taşçeşme gerçekleştirdi. Şarkıyı bahadır Sevik seslendirirken Yaylı Tamburda Ömer Göktepeliler, gitarda Can Güneş, kanunda Ali Çalanlı, Udta yine Bahadır Sevik var.”

Şarkıyı dinledim. Çok da beğendim... 

Sevgili Melike Yavuzdoğan seni kutluyorum. Başarıların daim olsun evlat...

Uzun yıllardır tanıdığım ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, TOSYÖV gibi STK faaliyetlerinde, iş dünyasındaki başarılarında yollarımızın sık sık  kesiştiği Ruhiye Çetin, sevgili kızınla ne kadar gurur duysan yeridir..


Sensiz Günler’in sözlerine gelince; şöyle:

Zaman geçse de dönmez,

Yaşanmamış anılar

Kalbimde bir yangın var,

Söndüremez o yıllar

 

Her gece düşlerimde,

Seni arar dururum

Sensiz geçen her anı,

Sana adar olurum

 

Gözlerim seni arar,

Yüreğim aşkla yanar.

Düşlerimde sen bahar,

Sensiz gönlüm hep yanar.

 

Yollarımız ayrıldı

Gözlerimde yaşlarla

Şimdi artık hüzün var

Geçmiyor sensiz günler

 200’DEN FAZLA BESTESİ OLAN BURSALI SANATÇI: BAHADIR SEVİK

20 Eylül itibariyle tüm dijital platformlarda yayınlanan “Sensiz Günler” Melike Yavuzdoğan’a ve müziği Bahadır Sevik’e ait olan tekli single İma Yapım etiketiyle yayında...

Sanatçının daha önce de İyi ki Varsın, Dutluk ve Aklım karıştı adlı tekli single de bulunmakta...

Bahadır Sevik’i Bursalılar iyi tanır... Yine de kısa özyaşam öyküsünü paylaşmak istiyorum.

Başarılı sanatçı 1975 yılında Bursa’da doğdu. Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünden mezun oldu.

Ayrıca Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Türk müziği alanında yüzlerce öğrenci yetiştiren Bahadır Sevik, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser verdi.

200’den fazla bestesi bulunan Sevik halen müzik öğretmenliği de yapıyor.

Ayrıca Bursa’da bulunan Fatih Erkoç Sanat Akademi Türk Sanat Müziği Korosu, Bosch Türk Sanat Müziği Korosu, Mudanya Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile İş Bankası Emeklileri Derneği Türk sanat Müziği Korosu şefliklerini de sürdürüyor...

Sevgili Melike Yavuzdoğan seni kutluyorum. Başarıların daim olsun evlat...

Uzun yıllardır tanıdığım ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, TOSYÖV gibi STK faaliyetlerinde, iş dünyasındaki başarılarında yollarımızın sık sık  kesiştiği Ruhiye Çetin, sevgili kızınla ne kadar gurur duysan yeridir...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?