USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şener Şen’den ‘Yetmiyor’, GSS Prim Borçları ve Duman’dan ‘Ayran Gibi Temiz, Kafası Leziz’ 

Şener Şen’den ‘Yetmiyor’, GSS Prim Borçları ve Duman’dan ‘Ayran Gibi Temiz, Kafası Leziz’ 
02-07-2024
Şener Şen’in başrolünü oynadığı ‘Çıplak Vatandaş’ filminin en ünlü repliklerinden birisidir ‘Yetmiyor…’ 
Gerçekten yetmiyor. Sayın Erdoğan, Sayın Şimşek…
Kiralar almış başını gitmiş, küçük esnaf berbat durumda. Olmuyor ekonomiyi düzeltmek için ne yapsanız tutmuyor. Artık görün bu gerçeği.
Pancar üreticisi pancar eker ama çayına şeker katamıyor…
Yerin metrelerce altına girip kömür çıkartan madenci, kış geldiğinde evine kömür alamıyor…
Pamuk üreten köylü üzerine bir gömlek alamıyor…
Geçtiğimiz günlerde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir açıklama yaptı. Gürer açıklamasında “Bereketli topraklarımızın 71 kentinde soğan yetişiyor ancak soğan ihracatı yapıyoruz” 
İlkokulda bize ne güzel öğretmişlerdi ve doğruydu. Eski Türkiye’de kendi kendine yeten 7 ülkeden birisiydik. Yeni Türkiye’de saman, soğan, buğday ithal eden bir ülke olduk. 
Lafı fazla uzatmaya gerek yok, bu sorunları hepimiz yaşıyoruz ve ülke halkının büyük çoğunlunun cebi delik.
GSS PRİM BORCU
GSS ‘Genel Sağlık Sigortası’ teoriye baktığımız zaman oldukça güzel bir yapılanma. Ama gel gelelim pratikte sıfır. Peki nedir GSS? Bir işçi işten çıkartıldığı zaman hem kendisi hem de ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanması. Bunun için de belli bir miktar para yatırması lazım. Ancak ülkemizde bu iş tutmadı ve yaklaşık 10 milyon kişi GSS primlerini ödeyemiyor. Kesin yakın zamanda bu primleri ödeyemenlere ya e-haciz veya icra kağıtları yollanır. 
CAN AZERBAYCAN’A BİN TEŞEKKÜR
Çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. On binlerce insanımızı kaybettik. Yaramız hala canlı. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından ulusal tv kanalları ortak yayın yaparak bağış topladı. Bilinmez ki bağışta bulananlardan kaçı o parayı verdi. 
Ama can Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği yardımlarla 456 konut, 328’i ticari alan içerisinde kültür merkezi ve okulunda olduğu inşaatlarda sona geliniyor. Bir kez daha sizlere çok teşekkür ediyorum. 
DUMAN’IN YENİ ŞARKISI
Şimdiki nesil bilmez. Biz rock severler 90’ların ilk başlarından 2000’li yıllara kadar ‘Eski Adliye Tayfası’ olarak adlandırıldık. Bursa’nın tam bir rock şehri olduğu o güzel yıllar.
Bilmeyenler için yazayım; Eski Adliye şimdi ki Atatürk Heykeli’nin arkası, Kent Müzesi’nin önü. Bursa’daki tüm rock, heavy metal tayfası orada toplanır. Hem müzik, hem siyaset konuşarak sosyalleşirdik. Elbette bitti o günler. 
Ama içimizde hala o isyankarlık, adeletsizliğe, sömürüye karşı olan duygularımız devam ediyor. 
Bana göre günümüz Türkiyesi’nde bu akımı devam ettiren ve popüler grup olarak Duman var. Uzun bir aradan sonra seslendirdikleri ‘Kufi’ şarkısı.
Bir de o sözlerine bayıldım ‘ Ayran Gibi Temiz, Kafası Leziz’ dinlemenizi tavsiye ediyorum.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?