USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BURÇLAR VE SAĞLIK ASTROLOJiSi

BURÇLAR VE SAĞLIK ASTROLOJiSi
02-08-2024
Çok eski tarihlerden bu yana, özellikle Babil, Mısır ve Kalde uygarlıkları başta olmak üzere, tedavilerin hangi zamanlarda daha pozitif sonuçlar getireceğine dair kalıntı ve yazıtlar arkeolojik çalışmalarda ve araştırmalarda bulunmaktadır. Osmanlı dönemine ait arşiv el yazması eserlerde, zamanlarla ilgili saatname “eşref saati” çalışmalarında sağlıkla ilgili iyi ve sakıncalı vakitler yer almıştır. Son dönemlerde ise birçok Asya ve Avrupa ülkesinde sağlık astrolojisi konusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Şimdi, on iki burcun hangi vücut organlarını yönettiği ve buna bağlı tavsiyeleri sırasıyla sizlerle paylaşacağım.

KOÇ BURCU VE SAĞLIK:

Ateş ailesinin aktif ve enerjik burcu Koç, baş bölgesini temsil eder. Eril bir burç olan Koç'un gezegeni Mars'tır. Ani öfkeler ve birden şiddetli ruh hali geçişleri özelliklerindendir. Koç burcu, baş bölgesinde yaralanma veya kırıklara müsaittir. Salgı bezleri adrenalin salgılar, bu nedenle ani öfkelere kapılabilir ve buna bağlı baş ağrıları yaşayabilir. Böbrek bezleri hassastır, stres nedeniyle mide ve sindirim sistemi sorunları da görülebilir.

BOĞA BURCU VE SAĞLIK:

Toprak ailesinin idealist ve hümanist burcu Boğa, dişil bir burçtur. Genellikle sabırlı hareket ederler ancak ani öfkelere de müsaittirler. Bu durum sevdiklerini zaman zaman yorsa da Boğalar, beyincik bölgesini temsil eder. Boyun ve bel bölgesi sorunlarına yatkındırlar. Soğuk algınlığı ve bronşite karşı dikkatli olmalıdırlar. Sigara ve kapalı mekânlar Boğalar için uygun değildir. Mideye düşkünlükleri nedeniyle çabuk kilo alabilirler.

İKİZLER BURCU VE SAĞLIK:

Merakı ve kararsızlığıyla ünlü hava burcu İkizler, Zodyak’ın üçüncü burcudur. Eril bir burç olup gezegeni Merkür’dür. Hastalıklara karşı kaprisli olup çok fazla ilaç kullanmaktan hoşlanmazlar. İkizler, akciğerleri, kol ve omuz bölgelerini temsil eder. Bel üstü bölge kemiklerinde incinme ve kırılma ihtimalleri yüksektir. Bronşit ve astıma karşı tedbirli davranmalıdırlar. Sinir sistemleri de hassastır.

YENGEÇ BURCU VE SAĞLIK:

Şirin ve sıcakkanlı su burcu Yengeçler, dişil bir burçtur ve gezegeni Ay’dır. Evhamlı yapıları ve hastalık hastası davranışlarıyla bilinirler. Yengeçler, göğüs bölgesi, mide ve on iki parmak bağırsaklarını temsil eder. Kuruntulara kapılabilen yapıları hazımsızlığa yatkındır. İştahları açık olduğu için kilo alma riskleri vardır, bu yüzden gastrit ve ülsere müsaittirler. Süt bezlerinin iyi çalışması nedeniyle anneler burcu olarak da bilinirler.

ASLAN BURCU VE SAĞLIK:

Ateş ailesinin lider burcu Aslanlar, eril bir burç olup genellikle sağlam bünyeleri vardır. Aslan burcu, yürek, omurga ve sırtı temsil eder. Hastalıklara karşı dayanıklı olsalar da aktif yaşamayı sevdikleri için yaşlılık yıllarında kalp yetmezliği sorunuyla karşılaşabilirler. Uzun süren hastalıklarda evham yapabilirler.

BAŞAK BURCU VE SAĞLIK:

İdealist ve mükemmeliyetçi Başakların gezegeni Merkür’dür. Dişil burçlardır ve detaylara fazla önem verirler, bu da sinir hastalıklarına yatkınlıklarını artırır. Başak burcu sinir sistemi ve bağırsakları temsil eder. Dinç olmak Başaklar için önemlidir, çünkü sağlıksızlık ideallerine ulaşmada zaman kaybettirebilir. Dengeli beslenmeyi ihmal etmemeleri gerekir.

TERAZİ BURCU VE SAĞLIK:

Diplomat davranabilen, genellikle sakin ve adalete önem veren Terazilerin gezegeni Venüs’tür. Eril burç olup kararsızlıkları stres yaratabilir. Terazi burcu böbrekler ve bel bölgesini temsil eder. Dengeli yapıları nedeniyle dingin ruh haline ve adil ortamlara ihtiyaç duyarlar. Kaza veya olumsuz olaylarda sinir krizlerine yatkındırlar.

AKREP BURCU VE SAĞLIK:

Su burcu Akrep, dişil bir burç olup gezegenleri Mars ve Plüton’dur. Hırslı ve zeki olan Akrepler, cinsel organları temsil eder. Cinsellik onlar için çok önemlidir. Ayakta fazla kalmamaya özen göstermelidirler. Yoğun yaşam tarzları sinirlerini yıpratabilir, bu yüzden stres biriktirebilirler.

YAY BURCU VE SAĞLIK:

Ateş burcu Yayların gezegeni Jüpiter’dir. Eril burç olup dominant ve inatçı tavırlarına rağmen iyi niyetlidirler. Yay burcu karaciğer ve uylukları temsil eder. Aktif oldukları için fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Varis ve damar problemlerine yatkındırlar, egzersizi ihmal etmemelidirler.

OĞLAK BURCU VE SAĞLIK:

İdealist ve çalışkan Oğlak burcu, toprak ailesinin dişil burcudur. Başarısızlık karşısında depresyona girebilirler. Oğlak burcu dişler ve kemikleri temsil eder. Ortopedik sorunlara yatkındırlar, diş bakımı ve tıbbi kontrolleri ihmal etmemelidirler. Romatizma hastalığına da müsaittirler.

KOVA BURCU VE SAĞLIK:

Özgürlüğüne düşkün hava burcu Kova, eril bir burç olup gezegeni Uranüs’tür. Kova burcu dolaşım sistemini temsil eder. Genellikle sık hastalanmazlar, çünkü kendilerini koruyan özenli yapıları vardır. Topuk bölgeleri hassastır, molaları ihmal etmemelidirler.

BALIK BURCU VE SAĞLIK:

Su ailesinin en romantik ve duygusal burcu Balık, dişil bir burç olup gezegenleri Jüpiter ve Neptün’dür. Balık burcu ayakları temsil eder. Ortopedik taban kullanmaları gerekebilir, alkolle uyuşmaya tahammülleri yoktur. Duygusal hassasiyet nedeniyle stres yaşayabilirler.
Tüm burçlara sağlık ve sıhhat dolu günler temennilerimle...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?