USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şadi Özdemir: "Bursaspor'un yanındayım"

Şadi Özdemir: "Bursaspor'un yanındayım"
17-07-2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi dün gerçekleşen Temmuz ayı 2. Oturum toplantısında Bursaspor’a tahsis edilen araziye benzinlik açma ruhsatı verdi...

Ruhsatın verilme sürecinin öncesinde, sırasında ve sonrasında ortalık epeyce karıştı...

İşin ilginç tarafı başta karşı çıkan MHP ve AK Partili meclis üyeleri daha sonra onaylarken...

Bazı CHP’li meclis üyeleri ise çekimser kaldı, bazıları ise toplantı salonunu terk etti...

Her halükarda meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oyları kararın çıkmasına yetti...

Ancak çıkan tartışmalar Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve yönetim kurulu üyelerini çok rahatsız etti...

BURSASPOR  BAŞKANI ENES ÇELİK: “GÖREVİ BIRAKIRIZ”

Başkan Enes Çelik sosyal medya hesabında bir nevi rest çekerek tepkisini gündeme getirdi:

“Bursaspor'un geleceğini kurtarmak adına planladığımız kalıcı gelir tesisi ile alakalı konunun görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde projemize tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Bozbey, Ak Parti Meclis Grubu ve Grup Başkanvekilimiz Sn. Oktay Yılmaz, MHP Meclis Grubu ve Grup Başkanvekilimiz Sn. İsmail Şenol ve destek veren diğer partilerin meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz.

Bugünkü yönetim kurulu toplantımızı yaparken Bursaspor’u ilgilendiren konunun görüşüldüğü Bursa Büyükşehir Meclis toplantısını izledik ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla çok üzüldük. Bugüne kadar ayrışmayı değil, parti ayrımı yapmaksızın birlik ve beraberliği önceledik.

Sizler de takdir edersiniz ki, Bursaspor sonsuza kadar kampanya ile para toplayamaz. Kamu yararına bir dernek olduğu için kendi kalıcı gelir kaynaklarını oluşturmak zorundadır. Verdiğimiz kurtuluş mücadelesinde bize destek veren yukarıda belirttiğimiz değerli büyüklerimize tekrar teşekkür ediyoruz, ancak bir ayrışmaya sebebiyet vereceksek arkadaşlarımızla birlikte görevi bırakmak dahil her türlü kararı almaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Enes Çelik CHP siyasetine alışık değil. Belediye başkanlarının, milletvekillerinin, il ve ilçe yöneticilerinin,  partilerin bir konuda farklı düşünüp farklı tavır koyması CHP'nin normalidir. 

ŞADİ ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA: “BURSASPOR’A KALICI GELİR SAĞLANMASI KONUSUNDA DA TAKIMIMIZIN YANINDAYIM”

CHP içinde ve kamuoyunda tartışmalar hızlanırken, tepkilerin odağında yer alan isimlerin başında ise Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir yer aldı...

 

 Şadi Özdemir’in Bursaspor’a benzinlik ruhsatı verilmesine karşı olduğu yönünde sosyal medyada ve basında bazı iddialar yer buldu... Özellikle de Bursaspor taraftar camiasında bu duruma yüksek tonda tepki gösterildi...

Tepkilerin odağında olan ve taraftarların hedefi haline gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’den de bu gece sosyal medya üzerinden bir açıklama geldi.

Özdemir’in açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

“Kamuoyuna açıklama;

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin Temmuz ayı 2. oturumunda, Bursaspor’a tahsis edilen araziye benzinlik açma ruhsatı verilmesini içeren madde ile ilgili şahsıma yapılan suçlamalar karşısında bir açıklama yapma gereği duydum.

Her Bursalı gibi kentin markası olan Bursaspor’un sevdalısıyım ve her zaman kentimizin bu değerine gönülden bağlı oldum. Bursaspor’a kalıcı gelir sağlanması konusunda da takımımızın yanındayım; hem Nilüfer Belediyesi olarak hem de şahsi olarak elimden geleni de her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğim. 

Söz konusu alana benzinlik yapılmasına ilişkin madde meclis toplantısında görüşülürken, ileride yaşanacak bir sorun ihtimaline karşı kaygımı dile getirdim. Konunun detaylı bir şekilde bir sonraki meclis toplantısında ele alınmasını, kurum görüşü alınmadan maddenin meclisten geçirilmesinin sıkıntıya yol açabileceğine dikkat çekmek istedim.  Çünkü söz konusu alanın sınırında NATO Boru Hattı yer alıyor. Bu nedenle de konuyla ilgili kurum görüşü alınması için gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini ifade ettim. Hukuki bir sorun yaşanmaması adına yaptığım bu açıklama çok farklı yönlere çekilerek bir algı yaratılmaya çalışılıyor.  Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, Bursaspor’a bağlılığım gönülden. Bursasporumuzla ilgili her konuda, her zaman elimden gelen katkıyı koymaya hazır olduğumu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Vatandaş
Vatandaş 1 ay önce
Bursaspor ismi üzerinden kimse benzin istasyonu hayali kurmasın kendine…
mns
mns 1 ay önce
hizmet yapmalılar.