USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uluslararası Bursa Festivali ve unutulan İpek Yolu Film Festivali

Uluslararası Bursa Festivali ve unutulan İpek Yolu Film Festivali
28-06-2024

Bu yıl 62. düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Festivali ve 36. gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa’nın uluslararası tanıtımına büyük katkısı olan iki sanatsal etkinliğe de bu yıl birbirinden ünlü isimleri ve dans topluluklarını kentimizde ağırlayacağız.

Başkan Bozbey, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamalarda dikkatle iki noktanın altını çizdi. İlki bir kenti imar, meydan, sokak ve yollarla değil o kentin kültürünü temsil eden, kent kültüründen oluşan sanatsal faaliyetlerle şehrin daha bir yaşanabilir olduğunu dile getirdi.

İkinci önemli nokta ise Uluslararası Bursa Festivali ve Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı tüm kente yaymak istediklerini ifade etti.

Bu yıl merkezi Osmangazi olmak üzere Nilüfer, Yıldırım, Kestel, İznik ve Mustafakemalpaşa’da festival coşkusu yaşanacakken, önümüzdeki yıldan itibaren festivali tüm Bursa’nın ilçelerinde organize edeceklerini söyledi. Açıkçası bu proje gerçekleşirse Bursa’nın kültür sanat yaşamı için oldukça başarılı olur.

UNUTULAN ULUSLARARASI BURSA İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ

Başkan Mustafa Bozbey’in bu açıklamaları ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın başarılı bir organizasyona imza atmasının ardından aklıma ilk olarak 2006 yılında başlayan ve zannedersem 2009 yılında son bulan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali geldi.

Ömrü çok kısa süren ve ödenek yetersizliğinden dolayı kaldırılan bu festivale başta Tarık Akan olmak üzere Fatma Girik, Çağan Irmak, İtalyanların ünlü oyuncusu ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Gina Lollobrigida, Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal gibi birçok önemli ismi Bursalı sinemaseverlerle buluşturmuştu.

Umarım Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı yetkilileri de kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan İpek Yolu Film Festivali’ni de yeniden güzel şehrimize kazandırırlar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Yüksel Çilingir
Yüksel Çilingir 2 gün önce
Film festivalini dile getirdiğiniz için teşekkürler. Çok yakışan da bir ismi vardı. Dikkate almalarını diliyorum.